Γιώργος Αδαμίδης: «Η κυβέρνηση είναι ντίλερ του φυσικού αερίου» (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«H κυβέρνηση υπηρετεί συμφέροντα του φυσικού αερίου, είναι ντίλερ του φυσικού αερίου» επισήμανε μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εξαιτίας της επιμονής της ΝΔ στην προμήθεια του και παρά το γεγονός ότι οι λιγνιτικές μονάδες με καλύτερα φίλτρα μπορούν να παράξουν φτηνή ενέργεια εξαιτίας του χαμηλού κόστους του λιγνίτη και να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Αδαμίδης στον Νίκο Ξυδάκη εξήγησε πως κατά τη γνώμη του η κρίση λόγω πολέμου δεν έχει φανεί ακόμα και τόνισε πως η ενεργοποίηση μιας λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ρεύματος στην Πτολεμαΐδα είναι μεν μια δικαίωση, όμως δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να επιχέρει καθώς οι καταναλωτές πληρώνουν τόσο ψηλά το ρεύμα, κάτι που δεν έχει προηγούμενο και είναι μόνο η αρχή.

Ο κ. Αδαμίδης μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι ψέμα ότι ο λιγνίτης ρυπαίνει και το φυσικό αέριο δεν ρυπαίνει. Η φυσική ροή του αερίου, που πλέον καλύπτει το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας, δεν μπορεί να αντικατασταθεί με δεξαμενόπλοια εξήγησε.

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι ενώ τον λιγνίτη τον έχουμε δίπλα με συντριπτικά φτηνότερο κόστος σε σχέση με το αέριο και υψηλό βαθμό απόδοσης παρ’ όλα αυτά θέλουμε να μετατρέψουμε τις μονάδες ώστε να λειτουργούν με φυσικό αέριο. 

Η Ελλάδα ρυπαίνει λιγότερο από το 0,3% των παγκόσμιο εκκλήσεων διοξείδιού του άνθρακα, συνεπώς δεν είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση η αιτία της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, εξήγησε και σημείωσε πως η Πράσινη Συμφωνία, που είναι σωστή, καθώς μιλάει για απανθρακοποίηση του 2050 όχι για απολιγνιτοποίηση το 2023, χωρίς να έχεις προετοιμαστεί σε τίποτα.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση