Για να «χρυσώσει το χάπι» της ακρίβειας, εξετάζει ημίμετρα η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι ανατιμήσεις τιμών, κυρίως στην ενέργεια, έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση που αναζητά σανίδα σωτηρίας για να ξεφύγει από την οργή των πολιτών που βλέπουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς να καταφθάνουν.

Η πληθωριστική καταιγίδα αναγκάζει το Μαξίμου να αλλάζει τους σχεδιασμούς του χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται στον ορίζοντα μια λύση που θα ακουμπά μεγάλο μέρος των νοικοκυριών που βλέπουν να εξανεμίζεται το εισόδημά τους εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου άνοιξε παράθυρο για εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων.

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νεά» πως η κυβέρνηση ετοιμάζει «δώρο» Πάσχα με τη μορφή στοχευμένου επιδόματος, ο κ. Οικονόμου σχολίασε (ΣΚΑΪ) ότι υπάρχουν σενάρια και ιδέες που προφανώς συζητούνται, ωστόσο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη.

Η κυβέρνηση τόνισε επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο το μήνα Μάρτιο.

Θυμίζουμε πως ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή έκανε νέο μεγάλο άλμα φτάνοντας στην περιοχή του 6,2% από το 5,1% που ήταν τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας ρεκόρ 26 ετών.

Το διογκούμενο κύμα ανατιμήσεων με πυρήνα την ενέργεια που εξαπλώνεται και σε βασικά είδη διατροφής πλήττει τα εισοδήματα των νοικοκυριών προκαλώντας αλυσιδωτές παρενέργειες σε όλο το φάσμα της οικονομίας καθώς φρενάρει την κατανάλωση, επιβαρύνει το κόστος των επιχειρήσεων και ασκεί πιέσεις στο κόστος χρήματος.

Έκρηξη κόστους παρατηρείται στο φυσικό αέριο με άνοδο 154,8% έναντι του Ιανουαρίου του 2021. Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει ανατιμηθεί κατά 36%, καύσιμα και λιπαντικά κατά 21,6%. Ο ηλεκτρισμός έχει ανατιμηθεί κατά 56,7%. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση