Γιατί θα δραπετεύσει ο….Μωυσής

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τι να πρωτοθαυμάσεις από τις επιδόσεις του Μωυσή. Την στάση του στην ακρίβεια που προκειμένου να στηρίξει τα καρτέλ και τα funds στην ενέργεια φτωχοποιεί μισθωτούς, επιχειρηματίες και την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας; Την στάση του στην εξωτερική πολιτική που αλλάζει το αμυντικό δόγμα, εμπλέκει τη χώρα στο πόλεμο και την  μετατρέπει  σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης  προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ο πρώτος των προθύμων;  ‘Η τις παλαιότερες επιλογές του όπως την προθυμία του να στείλει  στρατεύματα στο Σαχέλ όπου η Γαλλία έφυγε κακήν κακώς αλλά και  να στηρίξει την μαριονέτα του Τραμπ στην Βενεζουέλα τον Γουιαδό που ..εξαφανίστηκε ειδικά τώρα που οι ΗΠΑ αγοράζουν πετρέλαιο από τον Μαδούρο ;

Όχι δεν πρόκειται για γκαφατζή όπως μερικοί υποστηρίζουν. Τόσο οι επιλογές του Μητσοτάκη  στην εξωτερική πολιτική όσο και στην οικονομία είναι  συνειδητές επιλογές. Επιλογές που είναι σύμφωνες με το ιδεολογικό και πολιτικό DNA του. Επιλογές  που τον καθιστούν όχι μόνο τον χειρότερο δεξιό πρωθυπουργό της Ευρώπης αλλά και τον πιο επικίνδυνο αφού αν συνεχιστούν θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία πραγματική μπανανία.

‘Ήδη τα συμφέροντα που τον έφεραν στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι ο Μωυσής δεν «τραβάει», ότι η φθορά του επιταχύνεται όσο και αν οι ίδιοι τον αγιογραφούν με δημοσκοπήσεις και την προπαγάνδα τους.  Αναζητούν εναλλακτική λύση που θα τους διασφαλίσει τα κέρδη και τα προνόμιά τους. Έτσι έρχεται  και ξαναέρχεται  στην ειδησεογραφία η λύση κάποιας «οικουμενικής» κυβέρνησης. Αναζητούνται πρόθυμες πολιτικές δυνάμεις που θα πλαισιώσουν μία κυβέρνηση στυλ Παπαδήμου.

Ανεξάρτητα από το αν αυτά τα σενάρια ευοδωθούν, ο Μητσοτάκης ετοιμάζει την απόδρασή του. Πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική και γνωρίζει άριστα ο ίδιος και οι «άριστοι» ότι η φθορά θα επιταχύνεται όσο περνά ο καιρός. Τα όπλα του όπως το  αντί-Τσίπρα μέτωπο κάνουν  νερά. Η δραπέτευσή του με την προκήρυξη εκλογών- που είναι  η μόνη λύση που του μένει -πλησιάζει και όλα δείχνουν ότι το πολύ μέχρι το φθινόπωρο θα γίνει.

Η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης είναι πλέον πολύ ορατή. Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προωθείται από τις προτάσεις Τσίπρα θα φέρουν στο προσκήνιο την Σύγχρονη Αριστερά. Το ενωτικό Συνέδριο θα είναι η αρχή του τέλους για τον Μητσοτάκη.

*Του Μάκη Κοψίδη στο left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση