Γιάννης Μπουρνούς: Η κυβέρνηση κάνει το κοκοράκι στους Αφγανούς και αποδέχεται το ρόλο δεσμοφύλακα της Ε.Ε. (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ως εκ θαύματος 20 χρόνια μετά οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι η επεμβατική πολιτική όχι μόνο δεν εμπέδωσε δημοκρατία και ένα κράτος με θεσμούς, αλλά επέφερε φέρετρα»

«Και στην περίπτωση του Αφγανιστάν αποδεικνύεται ότι η Ε.Ε. έχει γίνει ουραγός στην εξωτερική πολιτική» σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105,5”, επισημαίνοντας ότι «ως εκ θαύματος 20 χρόνια μετά οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι η επεμβατική πολιτική όχι μόνο δεν εμπέδωσε δημοκρατία, όχι μόνο δεν έφτιαξε ένα κράτος με θεσμούς, αλλά επέφερε φέρετρα».

«Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, γιατί τώρα θα κριθούν όλα» υπενθύμισε ο Γιάννης Μπουρνούς. Αναφορικά με τις αναγκαίες πράξεις της Ε.Ε. υπογράμμισε ότι «τώρα θα έπρεπε να “χτυπήσει” η διεθνής κοινότητα, πρώτα απ’ όλα απαιτώντας διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά. Θα έπρεπε να καλεί την Ε.Ε. η ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει».

Για τις ελληνικές ενέργειες στο ζήτημα του προσφυγικού, ο βουλευτής Λέσβου είπε πως «η πρώτη αντίδραση από τον κ. Μηταράκη, αυτόν τον ιδεοληπτικό υπουργό Μετανάστευσης ήταν να επιστραφούν οι επιστροφές Αφγανών. Ευτυχώς δεν εισακούστηκε γιατί μεγάλες δυνάμεις φρέναραν τις επιστροφές τώρα που επικράτησαν οι Ταλιμπάν. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν ακριβώς λόγω των Ταλιμπάν. Είναι σαν να τους παραδίδεις προς θάνατο».

«Έπειτα είπαν ότι δεν περάσει κανένας Αφγανός, αλαλάζοντος του κ. Μπογδάνου που τελευταία φαίνεται ότι διεκδικεί τον ρόλο του τοποτηρητή της ελληνικής ακροδεξιάς» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε, δε, πως οι κυβερνώντες «πάνε στον Έβρο και κουνάνε τους φράχτες λες και έτσι θα στείλουν μήνυμα σε κάποιον σε ένα χωριό στο Αφγανιστάν που είναι κατά των Ταλιμπάν πως “μην τολμήσεις να έρθεις στην Ευρώπη να σώσεις τη ζωή σου γιατί στον Έβρο κάναμε φράχτη που δεν τον περνάς με τίποτα”».

«Αυτό με τον Έβρο θυμίζει το αφρόδιχτο του κ. Στεφανή που θα εμπόδιζε τις βάρκες να περάσουν το Αιγαίο. Και τώρα, αφού δώσαμε 500.000 ευρώ χρησιμοποιείται για την απορρύπανση της θάλασσας» ανέφερε ο Γιάννης Μπουρνούς.

Όσον αφορά, δε, την ελληνική κυβέρνηση, είπε πως «αντί να παίρνει θερμή πρωτοβουλία για να υπάρξει δέσμευση όλων των εταίρων σε υποχρεωτική αλληλεγγύη όταν προκύψει το νέο προσφυγικό ρεύμα που θα προκύψει μετά την άνοιξη, κουνάει φράχτες. Είναι του ίδιου επιπέδου γελοιότητες με τα ακροδεξιά μισανθρωπικά ψέμματα με τα οποία τάισαν τον κόσμο για να βγουν κυβέρνηση».

«Αντί να εξηγήσουν στον κόσμο υπεύθυνα ότι θα έχουμε καινούριο μαζικό ρεύμα στην Ευρώπη και ότι εμείς θα κάνουμε το παν για ευρωπαϊκή συνευθύνη, για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που θα έρθει εγκαίρως για να διαχειριστούμε ανθρώπινα τις προσφυγικές ροές και με ένα βιώσιμο σχέδιο για τα νησιά -το σχέδιο δεν ήταν βιώσιμο τόσα χρόνια για τα νησιά που επωμίστηκαν ένα δυσανάλογο βάρος, κάνουν τα κοκοράκια ότι δεν θα περάσει Αφγανός» συμπλήρωσε.

Κατέληξε δε λέγοντας πως την ίδια ώρα «έχουν αποδεχθεί το ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρώπης και προετοιμάζουν τα νέα camps, σαν έτοιμοι από καιρό έχουν υπογράψει τις σχετικές συμφωνίες. Το μέλλον θα είναι δυσοίωνο εάν αυτά κατασκευαστούν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, όχι μόνο δεν θα κλείσουν τα υπάρχοντα αλλά θα λειτουργούν παράλληλα».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση