Γιάννης Μουζάλας: Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων και παραβίαση του Κράτους Δικαίου από τη ΝΔ (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η αλληλεγγύη στον Σαϊντού είναι ένα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο μέσο προκειμένου να επανορθώσουμε μια αδικία που συμβαίνει όχι στον Σαϊντού αλλά σε χιλιάδες παιδιά» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στον Κώστα Σαββόπουλο εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη νομοθεσία που το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε και που βάσει αυτής όλοι οι Σαϊντού, δηλαδή οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες θα μπορούσαν να πάρουν αν όχι άσυλο τουλάχιστον άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. «Αυτή τη νομοθεσία κατήργησαν» επισήμανε.

«Όσο και να προσπαθήσει ο Μητσοτάκης να περάσει σαν προσωπικό ρουσφέτι το να μείνει ο Καμαρά ή να μη είναι ο άλλος Καμαρά που θα έρθει σε λίγο δεν αλλάζει το πρόβλημα. Αφορά μια παραβίαση κράτους δικαίου» τόνισε.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι «το συναίσθημα είναι πάρα πολύ σημαντικό και βοήθησε πάρα πολύ στην περίπτωση του Σαϊντού αλλά είναι ο θεσμός που οδηγεί εκεί».

Σύμφωνα με δικές του πληροφορίες οι δικαστές που εξετάζουν τέτοιες υποθέσεις δεν έχουν νομικό πάτημα για να αφήσουν τον Σαϊντού εδώ πέρα. «Είναι σοβαροί άνθρωποι, δεν είναι διεστραμμένοι. Έχουν μια άποψη, είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν με βάση τους νόμους Η ΝΔ κατήργησε τον νόμο που εμείς ψηφίσαμε εναρμονιζόμενοι με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο». 

«Επομένως εδώ έχουμε άλλη μια παραβίαση του Κράτους Δικαίου» τόνισε ο κ. Μουζάλας και αναφέρθηκε και στην υποκρισία και στη διγλωσσία της ΕΕ – καθώς σιωπά για όσα γίνονται στην Ελλάδα και την απόκλιση που υπάρχει από το υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Δίκαιο – καθώς από τη μια  αναγνωρίζει ως πρόσφυγες όσους φτάνουν από την Ουκρανία αλλά όχι εκείνους που φεύγουν για να σωθούν από τη Συρία, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, «έχουμε δηλαδή καθεστώς διπλό πάνω στους πρόσφυγες». 
«Ο πρόσφυγας δεν καθορίζεται από το χρώμα των μαλλιών του, το χρώμα της επιδερμίδα του, την εθνικότητα του. Ο πρόσφυγας είναι ρήμα, επίθετο, όνομα, άρθρο μόνο του. Δεν χωράει τίποτε άλλο μπροστά, αυτό λέει το Δίκαιο» σημείωσε ο κ. Μουζάλας.

Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που φτάνουν στην Ελλάδα περνούν από τα σύνορα τριών χωρών και η Νέα Δημοκρατία δεν φωνάζει γιατί αφήσατε ανοιχτά τα σύνορα, δήλωσε ο βουλευτής. 
Εμάς όμως η ΕΕ μας υποχρέωνε να τους κρατήσουμε στην Ελλάδα και φτύσαμε αίμα για να αλλάξει αυτό και τελικά δεν έχει αλλάξει, εξήγησε.

«Οι Αφγανοί πρόσφυγες αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους Ουκρανούς πρόσφυγες και αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν υπάρχει ο μεγαλύτερος λιμός, πείνα, πεθαίνουν παιδιά κατά εκατοντάδες με βάση την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Βλέπουμε εδώ μια επικίνδυνη κατάσταση τη δημιουργία δύο λογιών προσφύγων» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Πολύ φοβάμαι μόλις το συναίσθημα περάσει και οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα πέσουν θύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού» τόνισε ο βουλευτής και θύμισε πως ένα από τα επιχειρήματα του Brexit ήταν ο Πολωνός υδραυλικός, δεν ήταν ο Αφγανός αγρότης. «Δηλαδή θα ‘ρθουν να μας πάρουν τις δουλειές».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της Ε.Ε. για Κόσοβο – Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ στην απόφαση ένταξης...

Υποψηφιότητα – έκπληξη από τη Νέα Αριστερά: Η συγγραφέας Μάρω Δούκα στο ευρωψηφοδέλτιο

Η πολυβραβευμένη πεζογράφος Μάρω Δούκα θα είναι υποψήφια ευρωβουλεύτρια...
Διαφήμιση