Γιάννης & Θανάσης Αντετοκούνμπο έφτασαν την Αθήνα αγκαλιά με το κύπελλο του NBA

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Χαίρομαι που φέραμε [στην Ελλάδα] το τρόπαιο, να ζήσουμε [κι εμείς] τέτοιες στιγμές και με την Εθνική»

Οι δυο πρωταθλητές έφτασαν στην Ελλάδα ξημερώματα Κυριακής, με την άφιξή τους να καθυστερεί μερικές ημέρες, καθώς ο Θανάσης έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα απομονωμένος, αφού προσβλήθηκε από κορωνοϊό οπότε έχασε τους τελευταίους δύο τελικούς.

Ο μικρότερος αδελφός τους, Αλεξ, έμεινε στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στο Summer League του ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς. (Πληροφορίες από LIFO)

Ο Γιάννης, για τον ερχομό του στην Αθήνα.

Το Sports24 που βρέθηκε μαζί με τον πρωταθλητή έλαβε και τις πρώτες δηλώσεις από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

“Κι εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες που μας στήριξαν για να ζήσουμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίσαμε για να δούμε τους φίλους μας. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να φέρουμε το κύπελλο μαζί, γιατί ήταν ολόκληρη διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο είναι στην Ελλάδα. Είναι κάτι απίστευτο. Δεν ξέρω πόσες μέρες θα μείνουμε, αλλά σίγουρα θα το πάω πίσω στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου, στα μέρη που μεγαλώσαμε. Ακόμη δεν έχουμε πιστέψει τι έχει γίνει, έγινε με σκληρή δουλειά απ όλους στην ομάδα. Οι Έλληνες μας στήριζαν και μας αγαπούσαν”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο:

“Δεν έχω να πω κάτι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που και κατά τη διάρκεια της σεζόν, από την πρώτη στιγμή που παίζουμε μπάσκετ, μας έχουν στηρίξει. Από την πρώτη στιγμή που φύγαμε στο εξωτερικό να κυνηγήσουμε το όνειρό μας. Δεν το έχω πιστέψει ακόμη, περισσότερο το πίστεψα όταν μας φώναζαν πρωταθλητές στο ΝΒΑ. Και μόνο το γεγονός πως την επόμενη σεζόν θα μπούμε ως πρωταθλητές και θα πρέπει να προστατεύσουμε το τρόπαιο, είναι τρομερό. Όταν είσαι μικρός και βλέπεις στο YouTube όλα αυτά και το κάνεις πραγματικότητα, είναι κάτι απίστευτο Ειδικά όταν το έζησα πέρσι με τον Κώστα και φέτος το ζήσαμε παρέα εγώ με τον Γιάννη”.

Όσο για το ποιος θέτει το επόμενο challenge στον Γιάννη μετά από τον Κόμπι, ο “Greek Freak” πέταξε το μπαλάκι στον αδελφό του και την οικογένειά του.

“Ο Θανάσης είναι αυτός που μου βάζει το επόμενο challenge. Η οικογένειά μου. Ο Κόμπι με βοήθησε πολύ, με έκανε να πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω τα όνειρά μου. Αν με πιστεύει αυτός, δεν χρειάζεται να με πιστέψει κανείς άλλος. Τώρα που έχουμε γίνει πρωταθλητές, θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Κι όποιο challenge έρθει, θα είμαστε εκεί για να το πάρουμε. Όλη η οικογένεια μου με βοηθάει και μου βάζει προκλήσεις. Αλλά και ο ίδιος ο εαυτός μου. Προσπαθώ να δουλεύω και να εξελίσσομαι, όσο καλύτερα μπορώ”.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ο Γιάννης στο σουτ, ο “Greek Freak” έχει μόνο ένα πράγμα στο νου του, να συνεχίσει να δουλεύει.

“Συνεχίζω να δουλεύω ό,τι και να μου λένε. Είτε τα καλά είτε τα κακά, συνεχίζω να δουλεύω σε όλα. Στις βολές, στο σουτ. Ξέρω ότι δουλεύω, κάνω ό,τι πρέπει να κάνω. Μου αρκεί αυτό. Είμαι ευχαριστημένος με αυτό που είμαι γιατί ξέρω ότι δουλεύω και κάνω αυτό που μπορώ. Δεν μπορεί να με πειράξει. Το λέω κι εγώ, δεν βάζω βολές. Είμαι πολύ ΟΚ με αυτό γιατί δουλεύω για να βελτιωθώ. Θέλω να γίνω καλύτερος σουτέρ, πιστεύω ότι έχω πάρα πολλά να δώσω ακόμη. Θέλω να βελτιωθώ στην ντρίμπλα, στο λόου ποστ, σε όλα αυτά. Όπως είπα και πριν, με το κεφάλι χαμηλά και να συνεχίσουμε. (Πληροφορίες από το Sports24).

Οι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ επικρατώντας των Σανς στα έξι ματς, με τον “Greek Freak” να αναδεικνύεται MVP των NBA Finals. Οι πρωταθλητές έφτασαν το πρωί της Κυριακής (1/8, 11:30) στο αεροδρόμιο “Ελ Βενιζέλος” της Αθήνας φανερά ευτυχισμένοι μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...
Διαφήμιση