Γερμανία: Πρώτη δύναμη οι Πράσινοι στις δημοσκοπήσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πως οι Πράσινοι ενισχύονται κατά πέντε μονάδες και φθάνουν στο 26%, ενώ ιστορικό χαμηλό καταγράφει η Χριστιανική Ένωση.

Πρώτη δύναμη σε δημοσκόπηση αναδεικνύονται και πάλι οι Πράσινοι, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με ιστορικά χαμηλό ποσοστό, ωστόσο η πλειοψηφία δηλώνει ότι θα προτιμούσε κυβερνητικό συνασπισμό με επικεφαλής τους Χριστιανοδημοκράτες. ADVERTISING

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του «Πολιτικού Βαρόμετρου» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, οι Πράσινοι ενισχύονται κατά πέντε μονάδες και φθάνουν στο 26%, ενώ CDU/CSU χάνουν έξι μονάδες και καταγράφουν, με 25%, το χαμηλότερο ποσοστό τους έως τώρα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο παραμένει στο 14% και ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% χωρίς μεταβολή, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 10% (+1) και η Αριστερά με 7% χωρίς μεταβολή.

Με αυτά τα ποσοστά, θα ήταν εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης Πρασίνων – CDU/CSU, αλλά και Πρασίνων, SPD και FDP και οριακά Πρασίνων, SPD, Αριστεράς. Σε αντίστοιχο ερώτημα ωστόσο, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε κυβέρνηση με Καγκελάριο από την Χριστιανική Ένωση, ενώ μόνο το 38% θα επέλεγε κυβέρνηση με επικεφαλής τους Πράσινους. Επιπλέον, οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι δεν εμπιστεύονται ιδιαίτερα κανέναν από τους υποψήφιους Καγκελάριους, με το μεγαλύτερο ποσοστό δυσπιστίας να συγκεντρώνει ο υποψήφιος της Ένωσης, ‘Αρμιν Λάσετ και τους δύο άλλους υποψηφίους, Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) και Όλαφ Σολτς (SPD) να συγκεντρώνουν 50% αρνητικές ψήφους. Στο ερώτημα της απευθείας επιλογής Καγκελάριου, με την αναμέτρηση κατά ζεύγη, ο κ. Λάσετ με 46% προηγείται της κυρίας Μπέρμποκ η οποία φθάνει το 44%, ο Σολτς όμως με 46% προηγείται τόσο του κ. Λάσετ (43%), αλλά με 45% υπερτερεί και της κυρίας Μπέρμποκ (43%). Η υποψήφια πάντως των Πρασίνων, στην οποία οι αντίπαλοί της καταλογίζουν έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας, ενώ τον περασμένο μήνα ικανή για την Καγκελαρία την θεωρούσε το 24%, τώρα το αντίστοιχο ποσοστό έχει φθάσει στο 43%.

Ανάλογη εικόνα προκύπτει και από την δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, με τους Πράσινους να προηγούνται με 26% έναντι 23% της Χριστιανικής Ένωσης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση