Γελοία ατάκα Μητσοτάκη: «Δήλωσε ότι χάρη σε αυτόν έπεσαν παγκοσμίως οι τιμές στο αέριο»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο προσπάθησε να οικειοποιηθεί την πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο, αλλά έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι χάρη σε αυτόν έπεσαν παγκοσμίως οι τιμές στο φυσικό αέριο.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες δήλωσε το εξής: «Το επιχείρημά μας είναι απλό αλλά πιστεύω και πειστικό: η αγορά αυτή έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να λειτουργεί με κανόνες αγοράς. Τι σημαίνουν οι κανόνες αγοράς; Ότι η τιμή προσδιορίζεται από την προσφορά και από τη ζήτηση. Είναι μία αγορά η οποία είναι θύμα κερδοσκοπίας. Και ενδεικτικά αναφέρω ότι μόλις τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, από τη στιγμή δηλαδή που δημοσιοποιήθηκε η πρότασή μου και το ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αγορά φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 50%. Από περίπου 220 που ήταν πριν από πέντε μέρες, γύρω στο 115 είδα ότι βρίσκεται πριν από περίπου μία ώρα».

«Δεν ξέρουμε αν πιστεύει και στους μονόκερους, είναι δικαίωμα του» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι επειδή “πρότεινε” κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που ήδη είχε προτείνει η Κομισιόν μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή πλαφόν στις τιμές χονδρικής ρεύματος και αερίου σε κάθε κράτος μέλος, έπεσε η τιμή στο φυσικό αέριο. Ας το πει στους καταναλωτές που παθαίνουν εγκεφαλικό με τους λογαριασμούς.

Δεν ξέρουμε αν πιστεύει και στους μονόκερους, είναι δικαίωμα του.

Ξέρουμε όμως ότι ενώ μια σειρά από χώρες της Ε.Ε. μειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα και πληρώνουν πολύ ποιο φθηνά βενζίνη και πετρέλαιο, αλλά αυτός ακόμα αρνείται».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση