Βρέθηκε ζωντανός στην πρύμνη ένας από τους αγνοούμενους στο Euroferry Olympia

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τους διασώστες πρόκειται για οδηγό λιθουανικής καταγωγής, που φαίνεται καλά στην υγεία του. Το πλοίο ρυμουλκείται στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, για να γίνει η επιχείρηση κατάσβεσης και αναζήτησης των αγνοουμένων με καλύτερες συνθήκες.

Στο μεταξύ επιβάτες που διασώθηκαν καταγγέλλουν σωρεία παραβάσεων της πλοιοκτήτριας εταιρείας: υπεράριθμοι επιβάτες, οδηγοί φορτηγών που τους επέτρεπαν να παραμένουν στα γκαράζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να κοιμούνται στα οχήματά τους, κακές συνθήκες στις καμπίνες επιβατών, ακριβές τιμές.

Τα κρίσιμα ερωτήματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι λιμενικές Αρχές, είναι πολλά. Το πρωτόκολλο ασφαλείας προβλέπει ότι απαγορεύεται η παραμονή των οδηγών και των επιβατών στα γκαράζ μετά τον απόπλου.

Βίντεο-ντοκουμέντο της ΕΡΤ αποκαλύπτει την εικόνα, την ώρα που αναπάντητο είναι και το ερώτημα εάν υπήρχαν αποστάσεις ανάμεσα στο φορτηγά που στάθμευσαν στο γκαράζ, για να μπορεί κάποιος να βγει έξω σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Γιος αγνοουμένου: Λίγες οι καμπίνες κι «αν δεν σου αρέσει κοιμήσου στο αυτοκίνητο»

O γιος οδηγού φορτηγού που αγνοείται αποκάλυψε ότι ο πατέρας του πιθανότατα να προτίμησε να κοιμηθεί στην καμπίνα του φορτηγού.

«Λόγω του ότι δεν έχει πολλές καμπίνες το καράβι, γνωρίζετε ότι ήταν ζωάδικο, μας υποχρεώνουν να κοιμόμαστε τέσσερις τέσσερις, ας υπάρχει κορωνοϊός. Σου λέει αν σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει κοιμήσου στο αυτοκίνητο, και δυστυχώς ο πατέρας μου απ’ ότι μαθαίνω κοιμήθηκε στο φορτηγό».

«Οφείλει μέρος του πληρώματος βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας να ελέγξει εάν υπάρχουν μέσα στο γκαράζ οδηγοί ή επιβαίνοντες και να απομακρυνθούν άμεσα», τόνισε στην ΕΡΤ ο ναύαρχος Λιμενικού και πραγματογνώμονας ναυτικών ατυχημάτων, Νίκος Σπανός.

«Είχε πρόβλημα με την υγεία του, επειδή φοβόταν μην κολλήσει κορονοϊό προτιμούσε να κοιμηθεί στο φορτηγό», δήλωσε ο Κώστας Μαθιός, συγγενής άλλου αγνοούμενου.

*Πληροφορίες από το documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση