Βράζει η ΝΔ με την επιλογή Στυλιανίδη- Μείζον πρόβλημα με την απονομή της ιθαγένειας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αναβρασμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία με την υπουργοποίηση προσώπου που δεν είναι καν πολίτης της χώρας μας, ενώ πολιτικά πρωτοφανές είναι η ανακοίνωση πολίτη άλλης χώρας για τη θέση υπουργού-ανεξαρτήτως των ικανοτήτων ή όχι του Χρήστου Στυλιανίδη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης που θα αναλάβει!

«Καλά, κανείς από εμάς δεν έκανε για υπουργός, έπρεπε να καταφύγουμε σε υπήκοο άλλης χώρας; Εμείς είμαστε μόνο για να στηρίζουμε;», αναρωτήθηκε γεμάτος οργή «γαλάζιος» βουλευτής που επικοινώνησε μαζί μας το πρωί της Δευτέρας. «Δηλαδή, αν χρειαστούμε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα ψάξουμε για Αφγανό ή αν χρειαστούμε κάποιον για Ευρωπαϊκής Πολιτικής, θα προσλάβουμε …Γερμανό ή Βέλγο», αναρωτήθηκε άλλος «γαλάζιος» βουλευτής που επικοινώνησε με το iEidiseis!

Η οργή βουλευτών της πλειοψηφίας υπήρχε και μετά τον ανασχηματισμό, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στα “Παιχνίδια Εξουσίας”, όμως μετά την υπουργοποίηση Στυλιανίδη και την αποκάλυψη ότι ο πρώην Επίτροπος της Κύπρου δεν διαθέτει καν την ελληνική ιθαγένεια, λαμβάνει άλλες διαστάσεις!

Η δε υπόθεση της ιθαγένειας ούτως ή άλλως αποτελεί μείζον πολιτικό πρόβλημα για το Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός πρώτα υπουργοποιεί κάποιον και μετά αναζητείται ο τρόπος που θα του …παραχωρηθεί η ελληνική ιθαγένεια!

Η ιθαγένεια αποδίδεται τιμητικά σε κάποιο πρόσωπο είτε επιπέδου …Τομ Χάκνκς, είτε γιατί έχει κάποιος πράξει κάτι τόσο σημαντικό για τη χώρα! Ο -πολύ σημαντικός στο προηγούμενο Κολέγιο των Επιτρόπων- Χρήστος Στυλιανίδης δεν ανήκει σε καμία από τις δυο παραπάνω κατηγορίες.

Κατ΄ ουσίαν, όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί, ο τρόπος που αποδίδεται η ιθαγένεια στον Χρήστο Στυλιανίδη, αποτελεί παραποίηση του θεσμού.

Παράλληλα, το γεγονός ότι το Μαξίμου δεν κινήθηκε νωρίτερα για την απόδοση της ιθαγένειας στον Χρήστο Στυλιανίδη, ενώ του είχε προτείνει να υπουργοποιηθεί, δείχνει ότι οι θεσμικοί υπεύθυνοι που έχει για το θέμα, αιφνιδιάστηκαν. Αποτέλεσμα; Η ορκωμοσία του νέου υπουργού θα γίνει την Παρασκευή, αφού χρειάζεται χρόνος για την απονομή της ιθαγένειας-ακόμα και για την τιμητική απαιτεί συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής!

* Ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...

Στη Βουλγαρία τα πυρηνικά, αλλά στην Ελλάδα η απειλή

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας εμφανίστηκε...

Βουλή: Αμετανόητος και θρασύτατος ο Καραμανλής, δήλωσε άμοιρος του αίματος των Τεμπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με περισσή αλαζονεία και χωρίς ίχνος ντροπής παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά στη...
Διαφήμιση