Βουλή: Ομιλία Πολάκη σήμερα μετά τις χθεσινές πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της ΝΔ (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επιστροφή Πολάκη σήμερα χωρίς καμία λογοκρισία

«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του Κοινοβουλίου, ο προεδρεύων έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών» ξεκαθάρισε ο Παύλος Πολάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, εξηγώντας όσα ντροπιαστικά συνέβησαν χθες.

«Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα» υπογράμμισε καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του.

Ο Παύλος Πολάκης, οτι δεν μπόρεσε να κάνει χθες το έκανε σήμερα, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis χωρίς να διακοπεί από τον προεδρεύοντα.

«Δεν θα σας ζητήσω ποτέ συγγνώμη. Σας καλώ να καταθέσετε το σύνολο του αρχειοθετικού πορίσματος» υπογράμμισε σημειώνοντας ότι το σχετικό πόρισμα που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία «θα μείνει στην ιστορία της δικαιοσύνης ως η πλήρης στρέβλωση της λογικής».

Ειδικότερα, και αναφερόμενος στο πόρισμα που υποστηρίζει ότι ο Αδ. Γεωργιάδης δεν ευνόησε τη Novartis, ο Π. Πολάκης μίλησε με στοιχεία:

Το 2012, στα φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, η Novartis έλαβε 157 εκατ. ευρώ, η Pfizer 143 εκατ. ευρώ και η AstraZeneca 131 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα, το 2014, η Novartis έλαβε 145 εκατ. ευρώ, ενώ η Pfizer έπεσε στα 78 εκατ. ευρώ, ενώ η AstraZeneca 82 εκατ. ευρώ. «Όλοι οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis όχι. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;» διερωτήθηκε.

Ανάλογα ήταν τα στοιχεία που έδωσε και για τα φάρμακα υψηλού κόστους που δίνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Η Novartis το 2013 έδωσε 130 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 130 εκατ. ευρώ, όταν η ABBVIE έδωσε 51 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 14 εκατ. ευρώ, η Merck 50 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 28 εκατ. ευρώ., η Amgen 49 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 25 εκατ. ευρώ και μόνο η Roche έδωσε 81 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 76 εκατ. ευρώ. «Μια εταιρεία πτωχεύει ή αναπτύσσεται με βάση τι έχει στα ταμεία της. Ποιος παίρνει την πολιτική απόφαση της πληρωμής;» ρώτησε με νόημα.

*Πληροφορίες από efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση