Βουλή: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν το νομοσχέδιο Γεωργιάδη για το ΕΣΠΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ εγκρίθηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο ΕΣΠΑ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25. Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφυροκόπημα στην κυβέρνηση για την κατεύθυνση των νέων κοινοτικών πόρων αλλά για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αφού δεν τα πάει καλά με τους οικονομολόγους του, ας αλλάξει τουλάχιστον αστρολόγους. Ίσως οι αστρολόγοι του εξηγήσουν γιατί οι κρίσεις που βιώνουμε δεν είναι παροδικές» τόνισε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «ορατές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά»: «Η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα. Εγώ δεν λέω ότι είναι ψίχουλα, γιατί ότι δίνεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι επί της αρχής κάτι θετικό. Αλλά αυτά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ούτε φτάνουν, ούτε έχουν το σωστό μίγμα».

«Δεν ισχύει – συνέχισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – αυτό που λέει η κυβέρνηση, ότι ο λόγος που δεν δίνονται περισσότερα έχει να κάνει με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Γιατί για παράδειγμα, ιδιοκτήτης με 4 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ το καθένα πληρώνει σήμερα συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 7.425 ευρώ. Με το νέο καθεστώς που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν θα πληρώνει συμπληρωματικό φόρο αλλά προσαύξηση στον ΕΝΦΙΑ, που σίγουρα δεν θα είναι 7.500 ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε έντονη κόντρα μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Μιχάλη Κατρίνη. Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε σεβασμό από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, υπενθυμίζοντας ότι ο Μιχάλης Κατρίνης διορίστηκε στον ΟΚΑΝΑ επί θητείας Γεωργιάδη.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση