Βενζινοπώλες σε Τσίπρα: Με τις αυξήσεις στις τιμές, κερδισμένοι είναι μόνο οι κλέφτες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για δραματική κατάσταση στα καύσιμα έκαναν λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Θέμης Κιουρτζής και ο αντιπρόεδρος της ΕΝΒΕΘ, Χρήστος Σταυράκης σε συνάντηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

Τόνισαν πως η τεράστια αύξηση των τιμών των καυσίμων έχει οδηγήσει στη πτώση της κατανάλωσης κατά 20 έως 25%, υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να εξυγιάνουμε την αγορά μειώνοντας φόρους». «Όταν μειώνουμε την τιμή είναι λογικό να αυξάνονται οι καταναλώσεις. Δεν μπορούμε να βιάζουμε τον καταναλωτή με υπερβολικά κοστολόγια λέγοντας “εγώ τα χρειάζομαι τα λεφτά”. Τα χρειάζεσαι τα λεφτά αλλά βρες έναν άλλο τρόπο για να τα βρεις και να τα πάρεις σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ.

Παράλληλα, συμφώνησαν στην επισήμανση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως η μείωση της φορολογίας θα οδηγήσει και σε καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, επισημαίνοντας πως «σε αυτό το κομμάτι της αύξησης των τιμών ο μόνος σίγουρα κερδισμένος είναι ο κλέφτης. Γιατί όταν έπαιρνε ένα λίτρο κέρδιζε 1,5 ευρώ ενώ τώρα κλέβει ένα λίτρο και παίρνει 2 ευρώ».

«Τα πρατήρια είναι επιχειρήσεις που προσφέρουν στην κοινωνία, εδώ δουλεύουν 25 άτομα. Επειδή το κράτος μιλά για τα 5-6 δισεκατομμύρια από τους φόρους στα καύσιμα, εμείς τα μαζεύουμε εδώ ευρώ-ευρώ. Δισεκατομμύρια φόρους παίρνει το κράτος από τα καύσιμα, τα οποία εμείς τα μαζεύουμε και τα πηγαίνουμε με το γκρέιντερ στα κρατικά ταμεία» τόνισαν και ζήτησαν ουσιαστικά μέτρα κατά της λαθρεμπορίας.

Επικαλούμενοι μάλιστα εκτιμήσεις του κλάδου, έκαναν λόγο για διακίνηση ετησίως 70.000 τόνων παράνομου φυσικού αερίου. «70 χιλιάδες τόνοι είναι 125 εκατομμύρια λίτρα, έχουν μπει σε 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Τι σημαίνει αυτό; Το λαθραίο δεν πωλείται με απόδειξη. Σημαίνει ότι 4,5 εκατομμύρια αποδείξεις δεν εκδόθηκαν ή ήταν πλαστές. Αυτό το αέριο διακινήθηκε με 8-10.000 βυτιοφόρα. Τι ζητήσαμε ; Νομιμότητα. Όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου που ζητήσαμε την νομιμότητα δεχθήκαμε επιθέσεις και ο πρόεδρος της Αθήνας και εμείς. Η αγορά έχει φύγει από τα χέρια των ελέγχων» αποκάλυψαν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, επισημαίνοντας ότι είναι πολλά εκατομμύρια χαμένα από τους διαφυγόντες φόρους.

«Αν κέρδιζες εσύ σαν κράτος τα 400 εκατομμύρια, είναι όσος ο ΕΦΚ που πληρώνει ο καταναλωτής του πετρελαίου θέρμανσης . Δηλαδή αν το έπιανες όλο αυτό θα μπορούσες να μειώσεις στο μηδέν τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης» τόνισαν σε μια περίοδο που πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης 1,70 ευρώ. «Έχει καταντήσει είδος πολυτελείας η θέρμανση» είπαν χαρακτηριστικά, ενώ κατήγγειλαν πως λόγω της εξαιρετικά υψηλής τιμής της βενζίνης, πολλοί πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση