Βασική μέριμνα του επιτελικού κράτους της ΝΔ είναι να κρύψει τον Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύο πράγματα φαίνεται να απασχολούν πάνω απ’ όλα το επιτελικό κράτος σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον καύσωνα. Το πρώτο να κρύψουν τον Μητσοτάκη και να τον εμφανίζουν μόνο επιμελώς προστατευμένο και σε ασφαλές περιβάλλον. Το δεύτερο η επικοινωνιακή διαχείριση. Στόχος να περάσει στην κοινή γνώμη το μεγάλο ψέμα.

Όλα έγιναν καλά, οι υπηρεσίες και το σύστημα λειτούργησαν υποδειγματικά απέναντι σε ένα ακραίο φαινόμενο. Δεν φταίμε εμείς, αλλά οι ακραίες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής και του παρατεταμένου καύσωνα. Θέλουν έτσι να ακυρώσουν την κριτική που γίνεται με στοιχεία για την ανεπάρκεια σχεδιασμού και πρόληψης και να υπονομεύσουν την εγκυρότητα ερωτημάτων.

Ας δούμε ορισμένα στοιχεία. Βρίσκονται δύο χρόνια στην κυβέρνηση. Είχαν όλο τον χρόνο να φτιάξουν και να εφαρμόσουν το, υποτίθεται, άριστο σχέδιό τους. Και σύμφωνα με όσα δήλωνε φέτος στις 24 Μαΐου ο Μητσοτάκης για τον αντιπυρικό σχεδιασμό, τουλάχιστον στην Αττική, έλεγε ότι θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τον αντίκτυπο οποιασδήποτε πυρκαγιάς μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστούμε.  Άρα ήταν πανέτοιμοι.

Τι έγινε στη διαχείριση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη; Μια πυρκαγιά στην Αττική και δίπλα στην Αθήνα.  Όχι μόνο δεν κατάφεραν να τη σβήσουν εγκαίρως, αλλά ούτε και να περιορίσουν την έκτασή της. Η φωτιά δεν ήταν σε κάποια απομακρυσμένη, δύσβατη και δύσκολη περιοχή. Δίπλα ήταν, σε περιοχή που υποτίθεται ότι ελέγχεται απ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αλήθεια, πόσα Καναντέρ πέταγαν; Και αληθεύει ότι ξεκινούσαν από τη Σκύρο; Και οι άνεμοι τι ένταση είχαν; Τι έκαναν για έγκαιρη κατάσβεση; Και για την περιοχή τι σχέδιο πυροπροστασίας υπήρχε; Και αφού όλα έγιναν καλά και υποδειγματικά, το δάσος που κάηκε, τα σπίτια, οι περιουσίες τι είναι; Παράπλευρες απώλειες; Αλλά είπαμε. Κωδικός: Κρύψτε τον Μητσοτάκη, κάντε επικοινωνιακή διαχείριση…

Πηγή: Εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Βουλή: Ένας προκλητικός Μητσοτάκης με ψέματα και διαστρεβλώσεις

Χωρίς καμιά παραδοχή ούτε για το μπάζωμα στον τόπο...

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με 159 κατά – Υπέρ ψήφισαν 141 βουλευτές

Απορρίφθηκε με 159 ψήφους κατά η πρόταση δυσπιστίας κατά...

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...
Διαφήμιση