Βασίλη Οικονόμου πες μια συγγνώμη, τζάμπα είναι

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ούτε μια συγγνώμη για τους “τζαμπατζήδες” της ΔΕΗ από τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος αντιθέτως μιλάει για δολοφονία χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, κάνοντας δηλώσεις σε αρκετά κανάλια από το βράδυ της Πέμπτης, αντί να προσπαθήσει έστω να ανασκευάσει κάνοντας λόγο για “ατυχή διατύπωση”, ισχυρίστηκε πως τα λεγόμενά του απομονώθηκαν με πρόθεση κακόβουλα αντιπολιτευτική.

“Όλος ο στρατός του ΣΥΡΙΖΑ, τα “τρολ” του ΣΥΡΙΖΑ από χθες το πρωί με έχουν πεθάνει”, “είπα κάτι πολύ απλό αλλά η μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ και η “καλή” εφημερίδα “Αυγή” που το ξεκίνησε, πήρε την πρώτη πρόταση και άφησε όλα τα υπόλοιπα. Το κείμενο έχει απομαγνητοφωνηθεί βέβαια, μπορεί να το δει ο κόσμος το βίντεο, γιατί το ανέβασα όλο, γιατί ούτε και προβοκάτσια δεν ξέρουν να στήσουν”, είπε ο Β. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως συνέχισε, “φαίνεται ξεκάθαρα” ότι εκείνος μίλησε για τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και για τα 800 εκατ. ευρώ που έχει “ρίξει” η ΔΕΗ και η κυβέρνηση για να στηρίξουν τους πολίτες. Επανέλαβε ότι οι αδύναμοι πρέπει να στηριχθούν και πως για τις 20.000 διακοπές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι.

“Εισηγείται κάποιος δωρεάν ρεύμα; Γιατί ο κ. Τσίπρας (το εισηγείται); Ε, αυτό είπα. Δεν υπάρχει δωρεάν ρεύμα. Υπάρχει λοιπόν το κόστος. Μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας ότι εισηγείται δωρεάν ρεύμα. Να μας εξηγήσει και γιατί έκοβε του κοσμάκη το ρεύμα το ‘17 και το ’18, τα τελευταία χρόνια που ήταν πρωθυπουργός”, τόνισε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας στην ουσία την επιχειρηματολογία που διατύπωσε τη Πέμπτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Οικονόμου κατηγόρησε για “ελεεινολογία” και “δολοφονία χαρακτήρων” τον αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος σχολίασε το πόθεν έσχες και τα δάνειά του. “Δεν χρωστάω. Είναι ενήμερα τα δάνειά μου”, απάντησε ο κ. Οικονόμου.

“Εγώ βγήκα ο “μπαταχτσής”. Εγώ, που έχω ενήμερο δάνειο. Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που χρωστάει πάνω από τα δικά μου…. Πώς τολμάνε και μιλάνε σήμερα στον κόσμο”, σημείωσε.

Το αστείο με τα δάνεια και το πόθεν έσχες

Φυσικά, κανείς δεν είπε πως τα δάνεια του Β. Οικονόμου δεν είναι ενήμερα, αυτό όμως που τέθηκε εξ αρχής είναι ζήτημα ηθικής, έναντι του πολίτη που αγωνιά για το πώς θα τα βγάλει πέρα και που δεν έχει τη πολυτέλεια να προβεί σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, ανάλογες με εκείνες που έχουν ευεργετήσει κόμματα σαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ουδείς είπε πως ο ο δανεισμός από μόνος του, είναι μεμπτός. Αποτελεί ωστόσο απότοκο μιας υπερδανειακής ευκολίας των δεκαετιών προ της κρίσης, την οποία καλλιέργησαν και εκμεταλλεύτηκαν οι ίδιοι οι πολιτικοί που σήμερα εμφανίζονται να μας κουνάνε το δάχτυλο, κάνοντας λόγο για τζαμπατζήδες. Ακόμη, καλό θα ήταν να μάθουμε ποια εκ των δανείων των βουλευτών έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις, ή εξυπηρετούνται κανονικά. Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχει ζήτημα με το ισοζύγιο των εισοδημάτων που παρουσιάζουν, έναντι της αποπληρωμής των δόσεών τους και το υψηλό κόστος για την διατήρηση πολιτικών γραφείων και άλλων αναγκών. Παράλληλα, οι καταθέσεις των βουλευτών, τείνουν στη πορεία των ετών να παραμένουν υψηλές.

Μη ξεχνάμε πως το τελευταίο διάστημα το Μαξίμου κάλυψε απολύτως τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση για την έπαυλη 759τ.μ. με πισίνες ολυμπιακών εγκαταστάσεων στη Τζιά και τους παχυλούς μισθούς των golden boys, γιατί η “διοίκηση έσωσε τον φορέα”.

Το ζήτημα ηθικής λοιπόν έχει να κάνει με το “ζύγι” και το πώς διαμορφώνεται. Από τη μια ο πολίτης που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα του ή επιλέγει να παγώσει ή να κρυώσει για να μη βρεθεί προ… εκπλήξεων, και από την άλλη οι μεγάλες απολαβές, τα bonus και ο κ. Β. Οικονόμου των 18 ακινήτων, αλλά και των 259.000 ευρώ σε -έστω και- ρυθμισμένες, όπως λέει, οφειλές.

Θυμίζουμε πως οι αντιδράσεις ξέσπασαν μετά την εμφάνιση του κ. Οικονόμου στη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, το πρωί της Πέμπτης, όπου διατύπωσε τις αιτιάσεις του για τους “τζαμπατζήδες” του ρεύματος.

*Πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Χρήστου Δεμέτη στο news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση