Βαρυμπόμπη: Έχασαν τον έλεγχο της φωτιάς με άνεμο 3 μποφόρ – Σχόλια από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Χαμηλές εντάσεις ανέμων με μέγιστο τα 4 μποφόρ έπνεαν στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όταν ξέσπασε η καταστροφική φωτιά αλλά και τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα, οι μεγαλύτερες μέσες εντάσεις ανέμου στην περιοχή σημειώθηκαν αρχικά στο διάστημα 10 με 1 το μεσημέρι, πριν δηλαδή την εκδήλωση της φωτιάς με την μέση ένταση του ανέμου να φτάνει τα 4 μποφόρ.

Την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς, δηλαδή μεταξύ 1 και 2 το μεσημέρι, η μέση ένταση των ανέμων ήταν 3 με 4 μποφόρ, ενώ από τις 2 και μέχρι τις 4 το απόγευμα, όταν και η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, η μέση ένταση του ανέμου δεν ξεπέρασε τα 3 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν κατά διαστήματα τα 5-6 μποφόρ.

Αντιθέτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην συνένετευξη τύπου που έδωσαν έκαναν λόγο για ακραίες καιρικές συνθήκες! Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: ”’Αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους”!!

Ο Αλέξης Τσίπρας

Το στίγμα της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να δώσει από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας με δημόσιο μήνυμά του στα social media. Ενώ αντίστοιχη τακτική τήρησαν τα στελέχη του κόμματος στις δημόσιες δηλώσεις τους.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λιτή εστιάζοντας στην κρισιμότητα των στιγμών και στις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν. Δίχως όμως την παραμικρή αιχμή κριτικής προς την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό ή τους αρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε:

”’Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται”.

xartis-varympompi
xartis-varympompi

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε επίσης ότι:

”Υπουργοί αυτοσυγχαίρονται την ώρα που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη κατοικημένες περιοχές. Έχασαν τον έλεγχο με ανέμους 2 και 3 μποφόρ. Η σκέψη μας παραμένει στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και σε όσους παλεύουν σήμερα κόντρα στην φωτιά”.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ανταπόκριση από το Columbia / Ένα Πανεπιστήμιο ενάντια στο κατεστημένο όπως και το 1968

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης υπέρ του...

Λευκός Οίκος: Απαιτεί από το Ισραήλ απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Απαντήσεις από τις ισραηλινές αρχές ζητά ο Λευκός Οίκος...

Ευρωλίγκα: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 77-75, πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα (highlights)

Ο Ολυμπιακός «διάβασε» άψογα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, «αρπάζοντας»...

Superleague: Η ΑΕΚ διέλυσε με 3-0 τον Παναθηναϊκό και πάει για τίτλο – Βαθμολογία

Η πρωταθλήτρια είναι εδώ! Η ΑΕΚ θύμισε ξανά την...
Διαφήμιση