Αφήστε τους πλούσιους να κερδίσουν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οσο κι αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως η ακρίβεια στην ενέργεια οφείλεται σε διεθνείς παράγοντες, δεν μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση γιατί στην Ελλάδα πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, σχεδόν 50% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η απάντηση είναι απλή: γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην αγορά. Κι όταν δεν υπάρχει έλεγχος, οι εταιρείες είναι ελεύθερες να ακολουθήσουν πρακτικές που μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

Δεν είναι όμως μόνο οι τιμές στο ρεύμα.

Πληρώνουμε επίσης την 4η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη – είμαστε πίσω μόνο από την Ολλανδία, τη Φινλανδία και τη Δανία, χώρες όπου το επίπεδο των μισθών δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Και, φυσικά, ο πρωταθλητισμός αυτός στην ακρίβεια συμπαρασύρει ραγδαία προς τα πάνω τις τιμές στα είδη κατανάλωσης την ώρα που οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι από το 2012.

Δεν πρόκειται για ανικανότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φλέγεται για την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων κι αυτό όχι μόνο από ανιδιοτελή κίνητρα. Από την άλλη, οι μικρομεσαίοι έχουν αφεθεί χωρίς στήριξη στο ενεργειακό κόστος, ενώ είναι και πλήρως αποκλεισμένοι από τις τραπεζικές πιστώσεις και το ταμείο ανάκαμψης.

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να αφήνει την ακρίβεια να λειτουργεί υπέρ του 1%. Το υπόλοιπο 99% θα πρέπει να ζήσει έως τον Μάιο για να φάει το τριφύλλι μιας συμβολικής αύξησης στον κατώτατο μισθό. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση