Απώλεια – Έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε ηλικία, μόλις 56 ετών, πέθανε η Φώφη Γεννηματά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που έδινε για μια ακόμα φορά μάχη με τον καρκίνο. Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 12 Οκτωβρίου όπου διαπιστώθηκε υποτροπή της νόσου από την οποία έπασχε, δηλαδή, του καρκίνου.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν πως θα μπορέσει να κάνει τη θεραπεία στο σπίτι της, η κατάσταση της υγείας της συνεχώς επιδεινωνόταν.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε βαριά επιδείνωση το βράδυ της Κυριακής. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός: « Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2008, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό. Η ίδια ήταν σχετικά προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο καθώς η ασθένεια της έχει και σημαντικό κληρονομικό υπόβαθρο.

Η κα Γεννηματά διαγνώστηκε σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία στα 44 της χρόνια, όπως και η μητέρα της.

Η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έχει μιλήσει συχνά για το θέμα της υγείας της, όπως και στις προσπάθειες που έκανε για την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της πέρυσι, μίλησε χωρίς φόβους για το καρκίνο υπενθυμίζοντας ότι η νόσος αυτή πριν αρκετά χρόνια της στέρησε τους δύο γονείς της.

Έχοντας στο νου της ότι ήταν ιδιαίτερα πιθανό να έχει κληρονομήσει τη σχετική προδιάθεση, όταν νόσησε μπόρεσε αρκετά γρήγορα να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία. Όπως ανέφερε η ίδια, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

Το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της την είχε αναγκάσει να αποσυρθεί από τις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, γράφοντας:

“Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής”.

Το βιογραφικό της Φώφης Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά, κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1964 στους Αμπελόκηπους. Διετέλεσε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015.

Υπήρξε βουλεύτρια της Β3 Αθηνών από το 2015, καθώς και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Παράλληλα, έχει υπάρξει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Σε ηλικία 51 ετών ήταν ήδη πρόωρα συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος.

* Πληροφορίες από avgi.gr & news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση