Από την Εύβοια ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας τις περιοδείες του σε όλη Ελλάδα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Από την Εύβοια αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ανά τη χώρα στο πλαίσιο ενός σχεδίου πορείας προς τον λαό που έχει ως στόχο το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την κοινωνία.Με αυτή του την συμβολική επίσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θέλει να δείξει πως είναι δίπλα στους πυρόπληκτους του Αυγούστου  που έπληξαν τον νομό αλλά και για τις πλημμύρες που ακολούθησαν λίγες εβδομάδες αργότερα επιδεινώνοντας την κατάσταση για τους πληγέντες κατοίκους. Σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές στην περιφέρεια, κάτι στο οποίο θα συμβάλει και ο προγραμματισμός 13 αναπτυξιακών συνεδρίων όπου και θα καταγραφούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάφορη τις εξελίξεις σε δύο κρίσιμα μέτωπα αυτό της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας αρνούμενη να λάβει μέτρα που θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κατάσταση (πχ στο ΕΣΥ) και να αποσυμπιέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αναθέτει σε ιδιωτικές κλινικές τη δημιουργία μονάδων covid, την ώρα που προσποιείται ότι ως χώρα έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό και ακολουθεί τιμωρητική πολιτική για τους ανεμβολίαστους» σχολιάζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου. Θυμίζουν πως η κυβέρνηση περιόρισε τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία κατά 900 εκατομμύρια ευρώ για το 2022 και την ίδια ώρα προχωρά ακάθεκτη σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία με 29 και 30 μαθητέςαδιαφορώντας για τον συνωστισμό που δημιουργείται μέσα στις τάξεις αλλά και για την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την ακρίβεια η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση γιατί “δεν κάνει τα στοιχειώδη” παρακολουθώντας απλώς ένα ράλι τιμών που αφορά τα βασικά είδη διατροφής πέραν των αυξήσεων στην ενέργεια και τα καύσιμα που επιβαρύνουν τα μάλα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το επόμενο διάστημα ενδεχομένως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, επιμένοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, εξέλιξη που θα προκαλούσε κατά τις εκτιμήσεις ελάφρυνση της τάξης του 35% στους καταναλωτές.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...

Η αποτίμηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν για την πρόταση μομφής

*Του Φοίβου κλαυδιανού - Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί...
Διαφήμιση