Αποστάσεις από Σκουρλέτη και Φίλη στη Βουλή, για την άστοχη δήλωση Κουρουμπλή (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αποστάσεις από τη φράση του Παναγιώτη Κουρουμπλή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βουλή πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για άστοχη φράση μέσα από φόρτιση και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις που μπορεί να είναι άστοχες και παρεξηγήσιμες» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».

Σε σύντομη παρέμβασή του, ο Νίκος Φίλης κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και μετά το ζήτημα που προέκυψε από την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Π. Κουρουμπλή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν κερδοσκοπούμε εμείς με τους θανάτους από την πανδημία. Δεν θα επαναλάβουμε αυτό που έκανε η ΝΔ με το Μάτι. Θέτουμε όμως το πολιτικό ζήτημα. Είναι υπεύθυνη η Νέα Δημοκρατία, με την πολιτική της, με τη διάλυση του ΕΣΥ και την κατάσταση των ΜΕΘ, για τα θύματα που ανακοινώνονται καθημερινά».

«Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση που αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον θάνατο 20.000 ανθρώπων. Ως βουλευτής την προηγούμενη περίοδο εδώ είχα ακούσει βουλευτές της ΝΔ να με αποκαλούν προδότη και να ζητούν την παραδειγματική μου τιμωρία επειδή ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θεωρώ μία σου και μία μου. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης πέρυσι τον Φεβρουάριο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν έχει δικαίωμα η ΝΔ να κατηγορεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα. Όχι φθηνούς αντιπερισπασμούς. Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για τη μελέτη Τσιόδρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...

Συντάξεις: Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ζήτημα για αύξηση στα όρια ηλικίας από το 2027

«Ανοιχτό» και «υπό εξέταση» άφησε το ζήτημα για την...

Χάρης Δούκας για τη “Διπλή Ανάπλαση”: “Το έργο αποκτά σφυγμό – Ξεκινούν οι εργασίες”

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν χθές, Παρασκευή...
Διαφήμιση