Απομονωμένος διεθνώς ο Μητσοτάκης: Βρετανοί και Ιταλοί κάνουν αμυντική συμφωνία με την Τουρκία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση στην Τουρκία των υπουργών Αμυνας, Ιταλίας, Μεγάλης Βρετανιας και Τουρκίας, με τον Βρετανό υπουργο να συνοψίζει το αποτέλεσμα της συνάντησης σε μια φραση: Η Τουρκία είναι ο προστάτης της Μαύρης Θάλασσας.Έχουμε επίγνωση του ρόλου της.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Lorenzo Guerini και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Υπουργός Ακάρ ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τη χαρά του να φιλοξενεί τους υπουργούς Άμυνας της Αγγλίας και της Ιταλίας στην Τουρκία. Σημειώνοντας ότι κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο πλαίσιο της Ουκρανίας, ο Ακάρ είπε:

“Επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά ότι συμφωνούμε για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε ανοιχτά την υποστήριξή μας για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Παρακολουθούμε επίσης στενά την τρέχουσα κατάσταση. Στο πλαίσιο της τις τελευταίες εξελίξεις, αποκαλύψαμε επίσης ότι απαιτείται κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών, να αποτραπούν θύματα αμάχων και να αποτραπεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης. Η διπλωματία θα ανοίξει τις επόμενες περιόδους και μπορεί να γίνει διπλωματική δουλειά».

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Lorenzo Guerini δήλωσε ότι πραγματοποίησαν μια σημαντική συνάντηση. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Γκουερίνι είπε: “Σήμερα, πιστεύω ότι είναι αδύνατο να περάσω χωρίς να αναφέρω το Kramatorsk.

Υπάρχουν δραματικές εικόνες και θύματα αμάχων. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι Μεγάλη ανησυχία για τον καθένα μας. Η διεθνής κοινότητα, οι Ρώσοι “Η απάντησή μας στην επίθεση ήταν γρήγορη, αποφασιστική και ομόφωνη καταδίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αντίσταση της Ουκρανίας. Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα έθνος μόνο του ως θύμα τόσο μεγάλων δεινών. Πρέπει να διατηρήσουμε την υποστήριξή μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε επίσης ότι πραγματοποίησαν συνάντηση αλληλεγγύης σήμερα ως τρεις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Εκφράζοντας ότι υποστηρίζουν πλήρως τη θέση του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, ο Wallace είπε: «Συμφωνούμε για την προστασία και τον σεβασμό της κυριαρχίας, της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Δηλώνοντας ότι είναι ενωμένοι στην καταδίκη των επιθέσεων στον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου, στην Ουκρανία, ο Wallace είπε: «Με την εξασφάλιση της εφαρμογής του Montreux, η Μαύρη Θάλασσα είναι ένα ασφαλές και ελεύθερο μέρος για όλες τις χώρες, όχι μόνο για γειτονικές χώρες, η Τουρκία είναι ο προστάτης της Μαύρης Θάλασσας.Έχουμε επίγνωση του ρόλου της.

Πηγή: cnnTurk.com

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση