Αποκαλύψεις Χρ. Σπίρτζη για τον ανύπαρκτο συντονισμό στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστο Σπίρτζη, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τον συντονισμό του «επιτελικού κράτους» και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης «για να δούμε ποιος φταίει».

Ο Χρήστος Σπίρτζης σε υψηλούς τόνους ανέφερε ότι «το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για ιδεολογική κυριαρχία της δεξιάς κατέρρευσε. Όσες εταιρείες δημοσκοπήσεων και να βάλετε, είστε ήδη δεύτεροι και το ξέρετε». Κατέληξε την ομιλία του τονίζοντας «σηκωθείτε να φύγετε, εδώ και τώρα εκλογές. Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

«Είναι δυνατόν να μη ξέρετε ότι δεν υπήρχε σύμβαση για την εκχιόνιση και το αλάτι; Τι συντονισμό κάνατε;» ανέφερε το τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση που απολογείται στη Βουλή.

Παράλληλα κατέθεσε αποφάσεις της Τροχαίας όχι μόνο που απαγορεύει την κυκλοφορία, γιατί όπως είπε, μόνο η Τροχαία μπορεί να απαγορεύσει και το Υπ. Προστασίας Πολίτη, και όταν γίνεται άρση της απαγόρευσης καθώς όπως τόνισε «οι παραχωρησιούχοι» των αυτοκινητόδρομων δεν μπορούν να απαγορεύσουν.«Το ξέρατε πολύ καλά και λέγατε ψέματα!» είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τα εκχιονιστικά μηχανήματα που φωτογράφιζε η κυβέρνηση για να δείξει ότι ήταν έτοιμη για την κακοκαιρία, ο Χρήστος Σπίρτζης ρώτησε προς την κυβέρνηση αν  «η εταιρεία που είχε τα μηχανήματα, ποιανού είναι; Έχει σύμβαση; Πάλι ημέτεροι;».

Σε υψηλούς τόνους ρώτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για τα 900 οχήματα της ΕΛΑΣ «πείτε μας γιατί εμείς δεν είδαμε ούτε οχήματα, ούτε τροχαία, ούτε αστυνομικούς. Είδατε περιπολικό να έχει αλυσίδες; Είδατε την Τροχαία πουθενά;»

Όπως αποκάλυψε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Άμεση Δράση έχει 30-35 οχήματα ανά βάρδια, αυτοκίνητα και άλλα έχει η Τροχαία. «Που τα βρήκατε 900 οχήματα;» ρώτησε τον υπουργό.  «Τα 900 ήταν τα δίκυκλα της ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΕΚΑΜ. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε στον κόσμο αυτά;»

Αναφέρθηκε μάλιστα σε καταγγελίες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ότι τους είχαν με τις μηχανές μέσα στα χιόνια.

Όσον αφορά τα 2.000 που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για αποζημιώσεις από την Αττική Οδό στα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, ο Χρ. Σπίρτζης αναρωτήθηκε «γιατί δεν είπε ο Πρωθυπουργός για αποζημίωση 2000 ευρώ στην Κατεχάκη, στην Κηφισίας, στη Μαραθώνος και σε όλα τα υπόλοιπα που είναι δημόσιοι δρόμοι της περιφέρειας; Γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι τα 2000 ευρώ αφού δίνονται με εντολή του Πρωθυπουργού είναι ποσά που μπορεί ο παραχωρησιούχος να πάρει από το ελληνικό δημόσιο. Ντροπή!»

Για τις αποζημιώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν για 24 ώρες στα πέντε τραίνα ανέφερε ότι «έρχεται και ο κ. Καραμανλής και συμπληρώνει αυτό, με 1000 ευρώ για όσους εγκλωβίστηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν η ίδια η κυβέρνηση -καταθέτω αποφάσεις εξαίρεσης των δικαιωμάτων των επιβατών στον σιδηρόδρομο- εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν ντρέπεστε; Με δική σας απόφαση την εξαιρείτε»

Και αναφερόμενος προς τον Κ. Καραμανλή ρώτησε γιατί δεν ήρθε να ψηφίσει την ΠΝΠ «που είχαμε βάλει για να μην αυξηθούν τα διόδια και να δούμε πότε λήγει η σύμβαση της Αττικής Οδού; Έχει λήξει ή όχι; Γιατί δεν έχετε βάλει την Αττική Οδό να ξεκινήσει τα έργα συντήρησης; Γιατί δεν έχουν αυξηθεί τα διόδια που ήθελαν 15 ημέρες πριν τις εκλογές δεν επιχείρησαν να τα αυξήσουν δυόμιση χρόνια τώρα; Ποιο είναι το αντάλλαγμα που τους δώσατε;»

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση