Αποκάλυψη: Πώς στήνεται το νέο Δεξιό παρακράτος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η απομάκρυνση “ανεπιθύμητων” στελεχών της ΕΥΠ μέσω της αιφνιδιαστικής τροπολογίας που κατατέθηκε την Παρασκευή σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ήταν η δεύτερη τέτοια μεθόδευση της κυβέρνησης και του Μαξίμου. Αυτή τη φορά γίνεται με απροκάλυπτο τρόπο, προκαλεί τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και “προειδοποιεί” για το μηχανισμό με τον οποίο θα απομακρύνονται όσοι διαφωνούν πολιτικά με τη ΝΔ μέσα στην ΕΥΠ.

Σε δεύτερο επίπεδο, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην συστηματική προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου, όπως έχει αποκαλύψει από το καλοκαίρι του Tvxs.gr, να διώξει και να υποβαθμίσει όλους τους ανεπιθύμητους, να στελεχώσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με απόλυτα ελεγχόμενα στελέχη, μέχρι τη μετατροπή της σε ένα σκληρό παρακρατικό μηχανισμό ο οποίος χειρίζεται τον ευαίσθητο τομέα των πληροφοριών και των παρακολουθήσεων.  Αυτοί είναι και οι λόγοι που το ζήτημα έχει “ανεβεί” τόσο ψηλά, πολιτικά.

Πολιτικές διώξεις, τρίτο κύμα, φίμωση συνδικαλιστών

-Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διά του αρμόδιου τομεάρχη Χρήστου Σπίρτζη, αντέδρασε το Σάββατο άμεσα και ιδιαίτερα σκληρά κάνοντας λόγο για “τάγμα ανεπιθύμητων” ενώ, σύμφωνα με τις ενδείξεις, μελετάται η ανάδειξη του θέματος σε ζήτημα ξεκάθαρης πολιτικής δίωξης ώστε να υπάρξει η υπόσχεση πολιτικής αποκατάστασης των θιγόμενων στελεχών με την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο αριθμός των πρακτόρων που απομακρύνονται σε αυτή τη φάση υπολογίζονται περίπου σε 100 και αναμένεται να βρεθούν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

-Οι πληροφορίες του tvxs.gr, μετά την επιβεβαίωση της διάταξης για τη μετάταξη στην ΕΛΑΣ στελεχών της υποδιεύθυνσης που συστήθηκε προσχηματικά -τη δεύτερη παρτίδα στοχευμένων μετατάξεων μετά από την περσινή μετάταξη άλλης υπηρεσίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- κάνουν λόγο για “τρίτο κύμα” που θα προετοιμαστεί και θα λειτουργήσει ως απειλή για τα εναπομείναντα στελέχη για μετακινήσεις στο πλαίσιο του ίδιου μηχανισμού, με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

-Σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι αρκετά από τα στελέχη, είχαν προχωρήσει στη σύσταση νέου συνδικαλιστικού σωματείου  ενώ ανάμεσα σε όσους μετατάσσονται βρίσκονται και υπάλληλοι που φέρουν τη συνδικαλιστική ιδιότητα. Άλλωστε, για την αποτροπή των σχεδιασμών της κυβέρνησης έχουν ήδη γίνει και νομικές ενέργειες από τους θιγόμενους ενώ οι παραστάσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά θα προχωρήσουν σε ευρύτερο πολιτειακό επίπεδο.

-Τέλος, η βιασύνη για την απομάκρυνση των στελεχών ενώ οι αρμόδιοι προϊστάμενοι το διέψευδαν λίγες ώρες πριν, ενδεχομένως να σχετίζεται και με τον φόβο να “ανοίξουν στόματα” για την αποκάλυψη των περιβόητων παρακολουθήσεων σε βάρος δημοσιογράφων και πολιτών, σε αρκετές περιπτώσεις με βάση τα πολιτικά φρονήματά τους.

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου και το νεο-δεξιό παρακράτος

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αμύνεται με διαρροές και δημοσιεύματα πως οι μετακινήσεις βασίζονται σε επιχειρησιακά κριτήρια “καλύτερης αξιοποίησης”, στις ελάχιστες περιπτώσεις που υπήρξε αναφορά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.  Ο σχεδιασμός του Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπει μετά την απογύμνωση της ΕΥΠ από τους ανεπιθύμητους, να προχωρήσει σε σωρεία προσλήψεων με απόλυτα πελατειακό και ελεγχόμενο τρόπο ώστε το Μαξίμου να σχηματίσει ένα σκληρό μηχανισμό που θα αναφέρεται απευθείας στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Η κατεύθυνση των προσλήψεων και οι διαβλητές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα επί ημερών Μητσοτάκη (π.χ. Ειδικοί Φρουροί) δείχνει επιμονή σε αυτό το πλάνο.

Πρόκειται για την προσπάθεια να σχηματιστεί ένας παρακρατικός μηχανισμός, ένα “βαθύ κράτος” που θα ελέγχει κρίσιμους τομείς της εθνικής ασφάλειας και του πολιτεύματος.  Πρόκειται, όπως είναι προφανές, για ένα σκοτεινό εφιάλτη, βγαλμένο από τις χειρότερες μετεμφυλιακές εποχές, σχέδιο που μόνο ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού έχει επιχειρήσει να επιβάλει στα χρόνια της μεταπολίτευσης και οδηγήθηκε σε ένα εντυπωσιακό φιάσκο.

Θα επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας η κυβέρνηση;

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα ή αν θα επιλέξει να το αποσύρει για να λειάνει τις εντυπώσεις και θα επανέλθει σε δεύτερο χρόνο.

Η επιλογή της ευθείας σύγκρουσης στη Βουλή, με αρμόδιο Υπουργό το Μάκη Βορίδη αναμένεται ότι θα απελευθερώσει στην ολομέλεια, τα πιο σκληρά αντι-δεξιά σύνδρομα. 

* Του Γιάννη Σιδηρόπουλου στο tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση