Ανύπαρκτο πολιτικό ήθος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πριν από ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγύριζε για την επιτελικότητά της και κήρυσσε το τέλος της πανδημίας με τα εμβόλια.

Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η κυβέρνηση βρίσκεται απολογούμενη για την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, για τον κόσμο που διασωληνώνεται σε κοινά κρεβάτια, για την υψηλή θνητότητα στο σύστημα, για την κατάρρευση των εφημεριών.

Κι ακόμα για την αποτυχία του εμβολιασμού, για τα μέτρα που καταστρέφουν την οικονομία χωρίς να αποδίδουν ή ακόμα και για την ανυπαρξία μέτρων εκεί που υπάρχει δεξιά πολιτική πελατεία: στις παρελάσεις και τις εκκλησίες.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση είναι ικανότερη να σκηνοθετεί επικοινωνιακές φούσκες, παρά να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Επικοινωνιακή φούσκα είναι όταν ο Κ. Μητσοτάκης ποζάρει στα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης εξηγώντας μας πόσο καλά τα κατάφερε.

Δύσκολες καταστάσεις είναι όταν η κυβέρνηση ψάχνει να τα ρίξει σε κάποιον για την αποτυχία της. Για τα χαμηλά ποσοστά του εμβολιασμού φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τα κενά στα νοσοκομεία φταίνε οι ιδιώτες γιατροί που δεν πάνε να προσφέρουν. Για την απελπισία στην αγορά φταίνε οι έμποροι και οι εστιάτορες που είναι αχάριστοι και δεν εκτιμούν την κυβερνητική γενναιοδωρία.

Αλλά δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτό. Γιατί το επικοινωνιακό καπέλωμα στα εύκολα και η μετάθεση ευθυνών στα δύσκολα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: του ανύπαρκτου πολιτικού ήθους που χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

* Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” του Σαββάτου 13/11/2021

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση