ΑντιΣΥΡΙΖΑ απώλειες μετά τον ανασχηματισμό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκε ο ανασχηματισμός ακολούθησε ένα επικοινωνιακό Βατερλώ για την κυβέρνηση. Παρά τη σκληρή προσπάθεια του προπαγανδιστικού μηχανισμού της να ρίξει στον ΣΥΡΙΖΑ το ανάθεμα της διχαστικής στάσης που προκάλεσε την υπαναχώρηση του Ευ. Αποστολάκη, η απογοήτευση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου δεν κρύβεται. Και η κριτική που ασκείται εξ οικείων δεν αφορά μόνο την επιλογη του πρώην υπουργού Αμυνας από τον πρωθυπουργό. Γενικά, το εγχείρημα αξιολογείται αρνητικά από τους μιντιακούς υποστηρικτές του Κ. Μητσοτάκη που δεν κρύβουν τη δυσφορία τους.

Σταχυολογούμε:

ΤΑ ΝΕΑ

Γ. Πρετεντέρης

Στα πρώτα μου βήματα ένας παλαιός συνάδελφος έλεγε ότι ο καλός ανασχηματισμός είναι όταν κανείς δημοσιογράφος δεν χρειάζεται να εξηγήσει γιατί έφυγε ο ένας και γιατί ήρθε ο άλλος. Ο μέσος πολίτης το καταλαβαίνει μόνος του. Αυτή τη φορά πολύ φοβάμαι ότι χρειάζονται μερικές στρατιές δημοσιογράφων για να εξηγήσουν το ένα ή το άλλο. Αντε να καταλάβεις με όρους λογικής το πηγαινέλα του Αποστολάκη από τον Τσίπρα στον Μητσοτάκη μετ’ επιστροφής.

Στ. Κασιμάτης

Εβαλαν λάθος πυρομαχικά στο κανόνι και ανατινάχθηκε μόνο του. Η μόνη παρηγοριά τους μπορεί να είναι ότι η ουσιαστική επιτυχία των ανασχηματισμών κρίνεταιαπό τις πράξεις που ακολουθούν.

Γ. Παπαχρήστος

Προς τι οι αλλαγές, και μάλιστα δι’ αυτού του τρόπου; Απάντηση δεν έχω, όση «στρατηγική υπομονή» και να διαθέτω, αποδεχόμενος τη σχετική βλακεία που σέρβιρε προχθές το βράδυ το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μ. Μητσός

Το φιάσκο Αποστολάκη έκανε τη ζημιά μεγαλύτερη. Και την επανεκκίνηση ακόμη δυσκολότερη.

Liberal.gr

Θ. Μαυρίδης

… θα κοιμόμαστε πλέον με ανοικτά τα παράθυρα, αφού τις νύκτες μας θα τις φυλάει ο Τάκης ο Θεοδωρικάκος.

Β. Ευθυμιοπούλου

Το φιάσκο της υπουργοποίησης Αποστολάκη δεν χρυσώνεται με τίποτα. Πλήττει όμως αποκλειστικά τον πρωθυπουργό και τους πιο στενούς του συνεργάτες και όχι τη χώρα.

Κ. Γαλανού

Παραβιάζοντας βασικούς κανόνες του, όπως π.χ να μην λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ, ο πρωθυπουργός έκανε την πρώτη μεγάλη στραβοτιμονιά του.

Σ. Μουμτζής

Δηλαδή, από αυτήν την πορεία των 26 μηνών οι μόνοι «αποτυχημένοι» είναι οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Θεοχάρης;

Protagon.gr

K. Γιαννακίδης

Στο μεταξύ τραυματίζονται οι πάντες. Η κυβέρνηση για το επικοινωνιακό ναυάγιο του ανασχηματισμού. Ενδεχομένως και για την επιλογή ενός προσώπου που επρόκειτο να αναλάβει τη διαχείριση κρίσεων, αλλά έκανε πίσω στην πρώτη κρίση που συνάντησε.

Capital.gr

Mανώλης Καψής

Αξίωμα πρώτον: Στην πολιτική δεν μπλέκεις με ερασιτέχνες. Θα την πατήσεις και θα εκτεθείς. Όπως την έπαθε ο πρωθυπουργός με τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

In.gr

Ανδρέας Παναγόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγαγε σημαντική νίκη και ενώ θα βρισκόταν στο πολιτικό καναβάτσο, ξανάριξε την κυβέρνηση σε θέση άμυνας τραυματίζοντας περαιτέρω την εικόνα της.

Λ. Χαραλαμπόπουλος

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είχαν μια ευκαιρία να διορθώσουν προβλήματα. Κατάφεραν να χρεωθούν ένα πολιτικό φιάσκο. Γιατί σκέφτηκαν με όρους «εικόνας» και όχι ουσίας.

Metarithmisi.gr

Iω. Γρυσπολάκης

Η σχεδιαζόμενη, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αντικατάσταση ενός πολύ επιτυχημένου, έμπειρου και εμβληματικού υπουργού, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σε συνδυασμό με το φιάσκο “Αποστολάκη” αποδεικνύουν ότι ουδείς είναι αλάνθαστος.

iefimerida.gr

Π. Αλέφαντος

Είναι αρκετά πιθανό ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει μετανιώσει για τον χθεσινό ανασχηματισμό. Μεγάλη φασαρία, αρκετές ζημιές, κανένα ορατό κέρδος.

* Του Θοδωρή Καραγιαννίδη στο tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση