Ανδρουλάκης: Οι δύο όροι κυβερνητικής συνεργασίας – Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών έκανε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Χωρίς ν’ αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα έθεσε δύο όρους από πλευράς του για το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας.

Ο πρώτος όρος είναι μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες και ένα υψηλό ποσοστό που θα επιτρέπει στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη να βλέπει από θέση ισχύος και όχι κομπάρσου την οποιαδήποτε συνεργασία. Ο δεύτερος όρος είναι ένα «σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα ως βάση της συμφωνίας των κομμάτων και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό για να την υλοποιήσει», κάτι που σημαίνει ότι βάζει όρο να μην είναι πρωθυπουργός κανείς από τους σημερινούς αρχηγούς των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία.

Τα τέλια σε αυτή την περίπτωση χτυπάνε για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρείται πιο πιθανή μια συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου παρά με τη Ν.Δ. Στην πολιτική βέβαια όλα είναι πιθανά. Αξίζει να σημειωθεί πως το σενάριο περί κυβερνητικής συνεργασίας των δύο χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού έχει ξανακουστεί το τελευταίο διάστημα, διακινούμενο από χείλη πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη. Τί λένε όμως στον ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά;

Πηγές στην Κουμουνδούρου μειδιούν ακούγοντας τους όρους Ανδρουλάκη και προτείνουν υπομονή. «Να πάμε σε εκλογές πρώτα, να δούμε τι ποσοστά θα λάβει το κάθε κόμμα, να μετρηθούμε και τότε βλέπουμε ποιοι θα είναι οι όροι συνεργασίας», λένε, χωρίς να κρύβουν και την απορία τους όσον αφορά τον όρο «σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα».

«Να ορίσουμε τι είναι αυτό», λένε, συμπληρώνοντας: «εννοούν ένα πρόγραμμα της σημιτικής περιόδου; Ας μας πουν τι ακριβώς εννοούν. Καταλήγουν πως «εμείς έχουμε κάνει εδώ και καιρό τις προτάσεις μας για το πως αντιλαμβανόμαστε μια προοδευτική διακυβέρνηση συνεργασίας που θα βάλει τέρμα στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού», υπενθυμίζοντας την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα πως «όλοι θα κριθούν με βάση τη στάση που θα κρατήσουν στα μεγάλα διλήμματα».

*Του Δημήτρη Τερζή στο politicus.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση