Ανδραβίδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο δράστης του τετραπλού φονικού

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα στις 12 μ.μ ο δράστης της στυγερής τετραπλής δολοφονίας, που σημειώθηκε την Τετάρτη, στην Ανδραβίδα.

Το Σάββατο, ο δολοφόνος ομολόγησε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας τις φριχτές του πράξεις.

«Δεν μου πλήρωναν τα ενοίκια», φέρεται να είπε αστυνομικούς που διεξήγαγαν την ανάκριση. Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος, κάτοικος Ανδραβίδας, και πατέρας δύο παιδιών, είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμενε η αδικοχαμένη οικογένεια.

Σκληρός και ψύχραιμος

Έτσι χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τον 60χρονο καθ’ ομολογία δράστη που σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του επικαλέστηκε τις οικονομικές διαφορές που υπήρχαν με την οικογένεια, ως αφορμή για την αποτρόπαια πράξη του, για την οποία δήλωσε μετανιωμένος.

Μετά την επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ο 60χρονος και αφού οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών αρχικά έδειχνε μη διατεθειμένος να «σπάσει».

Τις πρώτες πρωινές ώρες ακολούθησε η μεταφορά του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου η ανακριτική διαδικασία δεν κράτησε για πολλές ώρες μιας και νωρίς το πρωί ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημα.

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 60χρονος

Ο δράστης αναμένεται να περάσει τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς το Σάββατο δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικηγόροι της Ηλείας δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αναλάβουν την υπεράσπισή του, με τη διαδικασία ορισμού συνηγόρου υπεράσπισης να περνά πλέον στις δικαστικές αρχές.

Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψη

Το καθοριστικό στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη φαίνεται πως ήταν η καταγραφή του αγροτικού οχήματος που οδηγούσε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε πρατήριο καυσίμων της Ηλείας, όπου είχε σταματήσει για να βάλει βενζίνη.

Από εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τον ακολουθούν, μέχρι και το σημείο όπου συνελήφθη στην Πάτρα.

Αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων

Στο μεταξύ το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο κινήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο 60χρονος από την Ηλεία στην Πάτρα, παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας και ερευνάται από αστυνομικούς του εγκληματολογικού γραφείου της Πάτρας.

Επιπλέον, όσα στοιχεία συνέλεξαν τις προηγούμενες ημέρες, το εγκληματολογικό και η σήμανση, που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, έχουν αποσταλεί σε εργαστήρια στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών.

Εν ψυχρώ εκτέλεση

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία που διενεργήθηκε την Παρασκευή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊσταμένη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα, ο τρόπος με τον οποίο ξεκληρίστηκε η οικογένεια από δράστη ήταν ιδιαίτερα σκληρός.

Η μητέρα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο, που προήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες από εννιάρι πιστόλι. Όσον αφορά τον θάνατο των δύο παιδιών ηλικίας ενός και δύο ετών, σύμφωνα με την κ. Τσιόλα «αιτία θανάτου και των δύο είναι η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Οι γονείς δολοφονήθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους και στη συνέχεια ο δράστης έσυρε τα πτώματα στην αποθήκη, όπου βρέθηκε και το τρέιλερ που στη συνέχεια τα τοποθέτησε, πιθανώς για να τα εξαφανίσει, όμως ο 10χρονος τρίτος γιος της οικογένειας φαίνεται πως του χάλασε τα σχέδια.

Ο δολοφόνος πιθανόν να χρησιμοποίησε σιγαστήρα, αφού κανένας άνθρωπος στη γειτονιά δεν άκουσε ήχο που να παραπέμπει σε πυροβολισμό.

Σχετικά με την ώρα θανάτου και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, η κ. Τσιόλα ανέφερε ότι «από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 21:30 της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσεράμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου».

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί το γεγονός ότι περίπου στις ώρες 7- 8 το απόγευμα την ημέρα που διαπράχτηκε η δολοφονία, ο βασικός ύποπτος καταγράφηκε από κάμερες σπιτιού να περπατάει έξω από το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Σημάδια διάρρηξης στο σπίτι που έγινε το φονικό δε βρέθηκαν. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η πληροφορία της εφ. «Πατρίς», σύμφωνα με την οποία ο δράστης μπήκε και βγήκε από την αυλή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού με δικό του κλειδί, ενώ δεν είχε δώσει αντικλείδι στην οικογένεια.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση