Αμετανόητος ο Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Αυτιά – Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αμετανόητος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δυσθεώρητης αύξησης στις τιμές της ενέργειας. Υπενθυμίζεται, πως στον ίδιο τόνο κινήθηκε χθές και ο υπ. Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, ο οποίος έδωσε  tips σε ζωντανή σύνδεση, για κλειστά φώτα και κλειστό θερμοσίφωνα, για να προκαλέσει τη σκληρή αντίδραση του  ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξε ότι  ο υπουργός υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός την ώρα που καταφθάνουν οι πρώτοι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του αερίου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, η οποία μεταδόθηκε το πρωί του Σαββάτου, προανήγγειλε μέτρα «ασπιρίνες».

Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνοντας ότι «η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη» δήλωσε ότι «εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα» και δεν θα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός κλείνει και πάλι τα αυτιά του στις όλο και κλιμακούμενες διαμαρτυρίες για τους λογαριασμούς σε ΔΕΗ και φυσικό αέριο με την ελπίδα, ότι από τον Μάιο θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπορώ να σας πω δυο πράγματα, μια γενική τοποθέτηση. Κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα. Έχουμε ορισμένους δημοσιονομικούς στόχους. Όσοι εξαγγέλλουν μέτρα χωρίς να έχουν ιδέα πώς θα τα εφαρμόσουν είναι εκτός τόπου και χρόνου» σημείωσε αρχικά. Ο πρωθυπουργός σε εκείνο το σημείο τόνισε ότι «δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα. Μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους», διευκρινίζοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να μοιραστεί λεπτομέρειες για το σχέδιο.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για μείωση στον ΦΠΑ, ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει το μπάχαλο που επικρατεί στην κυβέρνηση καθώς το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν και το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τους «άδειαζε».

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους το 2023

Σε προεκλογικό τόνο και σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να καταργηθεί για όλους τους φορολογούμενους το 2023, επιβεβαιώνοντας τις διαρροές του ΥΠΟΙΚ το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας ακόμη περισσότερη τροφή στα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, κάνοντας λόγο για «σημαντική αύξηση» από την 1η Μαΐου, η οποία σύμφωνα με τον ίδια θα είναι «πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2%» που ισχύει από 1/1/22.

Τέλος ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην οπαδική βία και στα μέτρα που θα αναλάβει η κυβέρνηση, δήλωσε πως, κατά τη συνήθη τακτική της κυβέρνησης, η πλειοψηφία των πρωτοβουλιών θα εξαντληθεί στην αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου με κατάργηση του ανασταλτικού χαρακτήρα των σχετικών ποινών.

Για εκλογές το 2023 ξαναμίλησε ο πρωθυπουργός, ενώ δήλωσε πως δεν θα γίνει εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Για τον Μητσοτάκη υπάρχουν λεφτόδεντρα μόνο για τους φίλους του και τα γαλάζια golden boys

Πανικόβλητος από την ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του και την οργή των πολιτών που δοκιμάζονται από την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει και πάλι στη γνωστή συνταγή Μαυρογιαλούρου της Δεξιάς», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ.

«Ψεύδη και θολές και αδιευκρίνιστες υποσχέσεις για ελαφρύνσεις κάποια στιγμή στο μέλλον, επισημαίνει.

«Το μόνο που έκανε και πάλι ήταν να προσβάλει τους πολίτες λέγοντας πως λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Άλλωστε το μόνο λεφτόδεντρο που συνεχώς ποτίζει με δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού είναι αυτό των φίλων του με το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και του βολέματος γαλάζιων golden boys με μισθούς 8.500 ευρώ στο Δημόσιο», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ίδια ώρα αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ γιατί θα ανέβει η ανεργία. Δηλαδή για το καλό των εργαζομένων κρατά καθηλωμένο τον μισθό, αυτός που θεσμοθέτησε απλήρωτες υπερωρίες», τονίζει με νόημα η Κουμουνδούρου.

Σημειώνει δε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε όμως και μια αλήθεια. Ότι το 2022 δεν είναι 2019. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες όταν ανοίγουν τους λογαριασμούς ρεύματος, όταν βάζουν βενζίνη, όταν προμηθεύονται τρόφιμα».

«Σχετικά με την αναφορά του για τους πρωθυπουργούς των μνημονίων, να του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός μνημονίων με υπουργό απολύσεων Μητσοτάκη, ήταν ο κ. Σαμαράς και πρωθυπουργός που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος για να δανείζεται φθηνά η χώρα και παρέδωσε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, ο Αλέξης Τσίπρας», ξεκαθαρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και καταλήγει: «Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, μέτρα που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει».

Πηγές: left.gr – avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση