Αλ. Τσίπρας: «Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, η αρχή γίνεται σήμερα εδώ στη Βουλή» (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια συζητείται και ψηφίζεται σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα 42 εκατ. ευρώ που μοίρασε σε φιλικά ΜΜΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόσχημα την πανδημία – «Η κυβέρνηση κάνει πάρτι με τα λεφτά του δημοσίου την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα», σημείωσε στην παρέμβασή του ο Αλ. Τσίπρας – Απών στη Γαλλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, η αρχή γίνεται σήμερα εδώ στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει με τη σύμπλευση ολων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε για βιασμό της αλήθειας και της λογικής από την κυβέρνηση, στις πλάτες μιας κοινωνίας που υποφέρει, για «πάρτι διαφθοράς» στις πλάτες μιας φοβισμένης κοινωνίας. Τόνισε δε ότι πρόκειται όχι μόνο για θέμα πολιτικών και ποινικών ευθυνών, αλλά κυρίως για θέμα ηθικής, καθώς είναι βαθύτατα ανήθικο αυτό που έκανε η κυβέρνησης. «Είναι καιρός να λυτρωθεί η πατρίδα μας από την πιο κυνική, επικίνδυνη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση», τόνισε καταληκτικά ο Αλ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταθέσει τελικά πρόταση για δεύτερη Εξεταστική, όπως αρχικά είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα κάνει, ωστόσο στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης επανέφερε το αίτημα για «χρονική διεύρυνση» του έργου της εξεταστικής. Την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να ψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση) ενώ και η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, να υπερψηφίσει την πρόταση. Έτσι, η πρόταση αναμένεται να συγκεντρώσει 141 ψήφους, τη στιγμή που απαιτούνται 120. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει 86 βουλευτές, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 8.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο ρόλος των κρατών του Κόλπου στη σύγκρουση Ισραήλ με Ιράν – Ανάλυση του Guardian

Η έκβαση της κρίσης Ισραήλ - Ιράν θα περάσει από την...

Μέση Ανατολή: Μεγαλώνουν οι φόβοι για εισβολή στη Ράφα, εν μέσω έντασης Ισραήλ-Ιράν

Την ώρα που τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι...

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...
Διαφήμιση