Αλ. Τσίπρας: Μέγα λάθος του Μητσοτάκη η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την ανθρωπότητα και για την Ευρώπη» αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είπε πως πρόκειται για μια εισβολή σε ευρωπαϊκή χώρα που έχει δραματικό χαρακτήρα, καθώς, όπως είπε, έγινε από μια πυρηνική δύναμη που παίζει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, και που είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Επιλέγει μια ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ένα αιματοκύλισμα και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο απώτερος στόχος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εξέφρασε μεγάλη αγωνία για τους Έλληνες ομογενείς.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει αν ο πόλεμος θα τερματιστεί γρήγορα, ωστόσο, σχολίασε πως οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

«Μετά την 24η Φλεβάρη βρεθήκαμε σε έναν διαφορετικό κόσμο, ανεξάρτητα ποια θα είναι η έκβαση του πολέμου. Ξυπνήσαμε σ’ έναν κόσμο ξανά διπολικό και σ’ ένα κόσμο που θα βλέπουμε ένα σκληρό, ψυχρό πόλεμο», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, εκφράζοντας την άποψη ότι από την «άλλη πλευρά» δε θα είναι μόνο η Ρωσία αλλά η Κίνα και ενδεχομένως η Ινδία, εκτιμώντας πως υπάρχει μια μετατόπιση της γεωπολιτικής σκακιέρας προς την Ανατολή.

«Δεν είναι εύκολος ο δρόμος για τη Ρωσία», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , σημειώνοντας επίσης πως η Κίνα φαίνεται να είναι ο μεγάλος εταίρος στη συμμαχία αυτή καθώς και ότι τώρα κερδίζει χρόνο και δυνατότητες.

«Για την ΕΕ αυτή η εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά δυσμενής και γεωπολιτικά και οικονομικά», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε επίσης μέγα λάθος του πρωθυπουργού την παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και ανέφερε πως δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε στην πολεμική αντιπαράθεση.

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Βουλή: Ένας προκλητικός Μητσοτάκης με ψέματα και διαστρεβλώσεις

Χωρίς καμιά παραδοχή ούτε για το μπάζωμα στον τόπο...

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με 159 κατά – Υπέρ ψήφισαν 141 βουλευτές

Απορρίφθηκε με 159 ψήφους κατά η πρόταση δυσπιστίας κατά...

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...
Διαφήμιση