Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: “κ. Μητσοτάκη, η πανδημία δεν λήγει με κυβερνητική απόφαση” (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική με συγκεκριμένα στοιχεία στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. 

Στην πρωτολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Βάλτε επιτέλους την πραγματική επιβίωση των πολιτών πάνω από τη δική σας τεχνητή πολιτική επιβίωση». Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστω και τώρα, 20 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η πρωτολογία του Αλ. Τσίπρα:

Αναλυτικότερα, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε εξαιρετικά ανησυχητική την πορεία της πανδημίας στη χώρα, και καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι αυτά», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σα να μην υπάρχει πια ο κορονοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο – και σωστά – ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες».

Τα πράγματα είναι – και πάλι – πολύ δύσκολα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Η δευτερολογία του Αλ.  Τσίπρα:

Πρωτοφανής δήλωση Μητσοτάκη: Ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα να μην του χρεώνει προσωπική ευθύνη

Η σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή, αποκάλυψε για μια ακόμα φορά ότι τον πρωθυπουργό το μοναδικό που τον ενδιαφέρει είναι να πληγεί η εικόνα του που με τόσο κόπο φροντίζει το επικοινωνιακό του επιτελείο.

Το μοναδικό του μέλημα είναι να μην χρεωθεί προσωπική ευθύνη καθώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η προσωπική, ατομική ευθύνη αφορά μόνο τους πολίτες και κανέναν άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινώντας την απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πανδημία και την αποτυχία του επιτελικού κράτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στη Φώφη Γεννηματά για την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι ευκαιρία να δείξουμε περισσότερα αντανακλαστικά καταλαγής, αλληλοσεβασμού.  Και να μπορούμε επιτέλους να είμαστε αντίπαλοι χωρίς να είμαστε εχθροί. Χωρίς να προσωποποιούμε όλες τις πολιτικές μας αντιπαραθέσεις και χωρίς να θεωρούμε, γιατί αυτό κάνετε, ότι οτιδήποτε στραβό γίνεται σε αυτή τη χώρα, υπάρχει προσωπική ευθύνη δικιά μου, του πρωθυπουργού, δηλαδή».

Πρωτοφανής δήλωση για έναν πρωθυπουργό, όχι, όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θεωρεί ότι είναι υπεράνω ευθυνών και κριτικής.

* Πληροφορίες από avgi.gr – left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση