Αλέξης Τσίπρας: Η ομιλία του στο κλείσιμο της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με ένα ριζοσπαστικό αλλά ταυτόχρονα και υλοποιήσιμο πρόγραμμα και σχέδιο θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την εξουσία, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην καταληκτική του ομιλία στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη. 

Απαντώντας στο ζήτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να πάει δεξιά ή αριστερά, είπε χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει δεν αρκεί να κερδίσει μόνο όσους πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και ριζοσπάστες, αλλά πρέπει να κερδίσει αυτό που ονομάζουμε μεσαίο χώρο. 

Ξεκαθάρισε όμως ότι «αν θέλουμε να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά» και να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα «ρεαλιστικού ριζοσπαστισμού».

Μιλώντας για την αξιοπιστία του λόγου και την αντιστοιχία των έργων του κόμματος, επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έκανε και λάθη», για να οποία έκανε ενδελεχή αξιολόγηση και αυτοκριτική. 

Κάνοντας εκτενή αναφορά στα θετικά σημεία της διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως στις σημερινές συνθήκες, που δεν υπάρχει η τρόικα, που δεν υπάρχει το Σύμφωνο σταθερότητας με τους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά αντίθετα φτηνός δανεισμός γιατί ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος, υπάρχουν οι πόροι του Ταμείου ανάκαμψης, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορέσει να αξιοποιήσει αυτές τις συνθήκες τότε θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Κάλεσε τους πολίτες να αναστοχαστούν τι έταξε και τι έκανε η ΝΔ: «Έταξε τρια πράγματα:  καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και ασφάλεια». «Τι έκανε;» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Κατάργησε το οκτάωρο έκανε την εργασία κόλαση. Αντί να μειώσει δραστικά τους φόρους μείωσε το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών (ακρίβεια – αντικειμενικές αξίες ακινήτων – μείωση μισθών). Η χώρα μετατράπηκε σε πεδίο δράσης μαφιόζικων συμμοριών. Ξύλο στις πλατείες, ξύλο στους διαδηλωτές – ανεξέλεγκτο το έγκλημα και η μαφία».

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης με θράσος και μιλά για υγειονομικό σαμποτάζ. Αν κάποιος έκανε και κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα είναι ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Με την ανικανότητα του να διαχειριστεί τη πανδημία και με τη διαρκή του έγνοια να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη πανδημία» είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση