Αλέξης Τσίπρας : ”Η κυβέρνηση υποβαθμίζει το έργο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο πρόεδρος τού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και τού Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν είναι μόνο ότι καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί δεκάωρη εργασία, απελευθερώνει τις υπερωρίες και θεσμοθετεί μάλιστα να είναι απλήρωτες», αλλά ότι «επιχειρεί να παγιώσει μία αντίληψη στην αγορά εργασίας σε σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον έλεγχο των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων».

Επίσης συμπλήρωσε ότι : «Η δουλειά που είχε γίνει στο ΣΕΠΕ τα χρόνια που ήμασταν στην κυβέρνηση» απέδειξε ότι η άσκηση ελέγχου για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων «δεν είναι ζήτημα ανεπάρκειας των κρατικών λειτουργών αλλά πολιτικής βούλησης». «Δόθηκε έτσι η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να κερδίσουν από τον έλεγχο, από την εφαρμογή δηλαδή των δικαιωμάτων τους».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τέλος ότι :  «Το ΣΕΠΕ τα τελευταία δύο χρόνια δεν βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους στο βαθμό που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια», εκτιμώντας πως πρόκειται για «συνειδητή επιλογή» της κυβέρνησης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση