Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι εμμονική στο να εξυπηρετεί τους λίγους και όχι τους πολλούς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα πανδημίας, ακρίβειας αλλά και για τους τακτικισμούς της στο ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.

Για “μικροπολιτική” σκοπιμότητα στη στρατηγική του για τη διαχείριση της πανδημίας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης 19/10 στην τηλεόραση του ALPHA.

   Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την “ανησυχία” του, που χάνεται περίπου “ένα χωριό” κάθε εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας ότι απότον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, και παρ’ όλ αυτά η κυβέρνηση έχει “σφυρίξει τη λήξη” της πανδημίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι “παρακάμπτει τους επιστήμονες” και “εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας” για τους εμβολιασμένους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών που είναι στο 25%.

   Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια που δεν είχε στόχο “να πείσει” τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να “αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης”.

 “Πρέπει πρώτα-πρώτα να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική που ακολούθησε όλους τους προηγούμενους μήνες, η πολιτική του να βαυκαλίζεται και να ωραιοποιεί μια πραγματικότητα θέλοντας να πάρει τα εύσημα ότι νίκησε την πανδημία, ήταν αποτυχημένη”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι στην όλη του στρατηγική, “είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό, μικροπολιτικό όφελος”.

«Ο Μητσοτάκης παραβιάζει το Σύνταγμα»

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για σύσταση Αξεταστικής Επιτροπής για λίστα Πέτσα και Opinion Poll, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβιάζει το Σύνταγμα. «Έχουμε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ χωρίς κριτήρια, για την απόπειρα των ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας με κρατικό χρήμα και για μία υπόθεση δημοσκοπικής εταιρείας που πήρε κρατικό χρήμα και έχει παράξενα αποτελέσματα. Ζητήσαμε να ελεγχθεί και η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να ελεγχθεί».

«Ουδείς εξ ημών άνοιξε πόλεμο με τις δημοσκοπήσεις. Δεν ανοίξαμε όταν το 2015 έπεσαν 24 μονάδες στο δημοψήφισμα. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση από τη στιγμή που καταθέσαμε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή και που όλα τα κόμματα είπαν ότι θα την υπερψηφίσουν, βρίσκεται σε ένα πανικό και ξεχνά όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουμε θέσει και επικεντρώνεται στις δημοσκοπήσεις. Είναι θέμα δημοκρατίας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Δεν έδωσε δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ. Αντιθέτως κατηγορήθηκε επειδή θέλησε να εισπράξει χρήματα από ΜΜΕ προς το δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Υπάρχει δικογραφία στη Βουλή, έρευνα από την οικονομική εισαγγελία για την εταιρεία με σοβαρές κακουργηματικές πράξεις. Όταν ο κ. Μητσοτάκης βρισκόμενος σε δύσκολη θέση και πετάει την μπάλα στην εξέδρα και ζητά διεύρυνση, τι θέλει; Να εξεταστεί και άλλη εταιρεία; Βεβαίως, να εξεταστεί. Έρχεται στη Βουλή και λέει να φτιαχτεί μία άλλη διατύπωση. Παρά το γεγονός ότι έχει πλειοψηφία στην επιτροπή δεν το αντέχει και θέλει μία ουδέτερη διατύπωση. Έτσι παραβιάζει το Σύνταγμα».

«Ο Μητσοτάκης βλέπει την κατάρρευση να έρχεται»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε με νόημα: «Ένας πρωθυπουργός κάνει πρόωρες εκλογές είτε γιατί είναι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει είτε γιατί βλέπει την κατάρρευση να έρχεται. Όσο πάει ο καιρός απομακρυνόμαστε από το πρώτο ενδεχόμενο και πάμε ολοταχώς στο δεύτερο».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση