Αλέξης Τσίπρας: Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «έρχεται να επεξεργαστεί και να επιβεβαιώσει τον χάρτη της διαδρομής προς την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδες της Περιφέρειας.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να επουλώσουμε τις πληγές μιας κοινωνίας που υπέφερε πολλαπλά αυτήν την τριετία και να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε μια νέα αρχή για την κοινωνία, με την κοινωνία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Μίλησε για «καταστροφική τριετία» και προσθέτει ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής του «έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση, οργή και την κυβέρνησή του στην αρχή του τέλους», επισημαίνοντας ότι «παρέλαβε μια χώρα απελευθερωμένη από τα μνημόνια, με γεμάτα ταμεία, που μετά από καιρό έβλεπε προοπτική για το μέλλον, και με τις επιλογές του κατάφερε να τη γυρίσει πολλά χρόνια πίσω».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς γενικευμένης ανασφάλειας και απόγνωσης από την έκταση και τις εκατόμβες της πανδημίας, αλλά και από την πρωτοφανή ακρίβεια, την έκρηξη του ενεργειακού κόστους από τις επιλογές Μητσοτάκη, την καθήλωση των μισθών, την κυβερνητική ψευδολογία και εξαπάτηση». Όπως σχολιάζει, ενώ η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, ο πρωθυπουργός «αυτοθαυμάζεται μπροστά στον καθρέφτη των συστημικών ΜΜΕ, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ακόμα και σε όσους τον ψήφισαν ότι διαθέτει όχι μόνο πλεόνασμα αδιαφορίας για τους πολλούς και φροντίδας για τους λίγους αλλά και πλεόνασμα πριγκιπικής υπεροψίας».

«Στις συνθήκες αυτές η κοινωνία έχει τον λόγο» ανέφερε και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπορέσει αυτός ο λόγος να γίνει αίτημα πολιτικής αλλαγής και απαίτηση για μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα γκρεμίσει το φαύλο καθεστώς Μητσοτάκη και θα βάλει τα θεμέλια για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Αλέξης Τσίπρα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του «για να έρθει το συντομότερο η μέρα των εκλογών και της πολιτικής αλλαγής. Για μία Νέα Αρχή», διότι, όπως προσθέτει, «όσο περισσότερο παραμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο περισσότερα δεινά θα συσσωρεύονται στην κοινωνία και τη χώρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «στην προσπάθεια αυτή, όπως και στην προσπάθεια της προοδευτικής κυβέρνησης να ανατάξει τη χώρα, έχουν θέση όλες οι δυνάμεις της κοινωνικής πλειοψηφίας». Σε αυτό το πλαίσιο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους «που δεν τα βγάζουν πέρα», τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες «που πνίγονται στα χρέη», τους νέους ανθρώπους «που τους κλέβουν το μέλλον», τους συνταξιούχους «που εξαπατήθηκαν». Όπως υπογράμμισε, όμως, σε αυτήν την προσπάθεια έχουν θέση «και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατικής πλειοψηφίας που κατανοούν ή θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η προγραμματική σύγκλιση και η συνεννόηση αποτελούν σήμερα καθήκον απέναντι σε μία κοινωνία που στενάζει».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πολιτική δύναμη «εγνωσμένης αξιοπιστίας», που «απολαμβάνει για πάνω από μια δεκαετία τη στήριξη και την εμπιστοσύνη όλων όσων βάζει στο σημάδι η ασυδοσία της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας». Ένα κόμμα, όπως δήλωσε, «που κατάφερε, όταν οι πολίτες τού εμπιστεύθηκαν την κυβέρνηση του τόπου, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να δώσει ξανά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες την ελευθερία να αποφασίζουν για το μέλλον τους χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς, εκβιασμούς και τη δαμόκλειο σπάθη της λιτότητας». Κατόπιν αυτών, σημείωσε ότι «η μέχρι σήμερα διαδρομή μας απαντά στο ερώτημα αν μπορούμε να φέρουμε σε πέρας τα δύσκολα καθήκοντα μιας προοδευτικής κυβέρνησης» και πως «το συνέδριό μας θα καθορίσει αυτά τα καθήκοντα που απορρέουν από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα».

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση