Αλέξης Τσίπρας: Ζητά μέτρα για την αποφυγή lockdown και υπεράσπιση των επιστημόνων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά την δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας «συμπεριφέρεται ανεύθυνα και χρησιμοποιεί  την πανδημία ως ευκαιρία να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση.

Ειδικότερα, αναφέρει: 

«Ο κ. Πλεύρης ως υπουργός Υγείας με 100 νεκρούς τη μέρα, με την Ελλάδα εδώ και μήνες πρωταθλήτρια σε θανάτους ανά εκατ. κατοίκων σε όλη την Δυτική Ευρώπη, με δεκάδες ασθενείς πρόχειρα διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και με το ΕΣΥ και τους υγειονομικούς υπό κατάρρευση, από ότι φαίνεται δεν έχει άλλη έγνοια από το να καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του.

Το ένα δέκατο των αντανακλαστικών που επιδεικνύει τόσο αυτός όσο και ο εθνικός ψεύτης κ. Οικονόμου, για να απαντούν στον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης, αν επιδείκνυαν για να αντιμετωπίσουν τη τραγική κατάσταση του ΕΣΥ, ίσως τα πράγματα να μην ήταν τόσο δραματικά» αναφέρει.

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε χθες για χιλιοστή φορά αυτονόητα μέτρα για να αποτραπούν και οι επερχόμενες εκατόμβες νεκρών αλλά και ένα ακόμη καταστροφικό λοκντάουν. Η πρωτοφανής ανικανότητα του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του όμως, πολύ φοβόμαστε ότι μας οδηγούν νομοτελειακά και στα δύο» τονίζει.

«Τέλος, επειδή ο κος Πλεύρης εκτός από ανίδεος με τα της Υγείας είναι και εξίσου ανίδεος και με τη μυθολογία, τον ενημερώνουμε ότι η Κασσάνδρα, την οποία επικαλείται, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τσίπρας: Να υπερασπιστούμε την επιστήμη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά τη συνάντηση, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

«Να ευχηθώ πάνω από όλα υγεία και δύναμη και να συνεχίσετε το έργο της διακονίας σας που κλείνει 30 χρόνια συνεχούς και δυναμικής παρουσίας. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε να μεταδίδετε, να εκπέμπετε αυτό το ηχηρό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το οικουμενικό και πανανθρώπινο μήνυμα που αφορά τόσο την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αλλά και σύγχρονα μηνύματα. Είσαστε ο πρώτος που έθεσε την ατζέντα της περιβαλλοντικής κρίσης πριν αυτή πάρει διαστάσεις, εδώ και 30 χρόνια.

Να θυμηθώ επίσης την πολύ σημαντική συνεισφορά και παρουσία σας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μιας ανθρωπιστικής κρίσης, στη Λέσβο το 2016. Είναι σημαντικό, ιδίως στις ημέρες μας που χάνεται αυτή η ανθρώπινη διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναδεικνύεται η διάσταση του φόβου απέναντι στο διαφορετικό, να υπενθυμίσουμε αυτή τη διάσταση. Όπως επίσης και τα διαρκή σας μηνύματα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης που βρεθήκαμε μαζί το 2019, για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αλλά και τέλος το πιο πρόσφατο, το πιο αν θέλετε επίκαιρο, το μήνυμα για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο ανορθολογισμός και να υπερασπιστούμε την επιστήμη και την ζωή. Το μήνυμα για τον εμβολιασμό». 

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση