Αλέξης Τσίπρας: «Δυναμικό ρεαλισμό» αντί για μοντέλα του παρελθόντος (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η χώρα μας μετά την υγειονομική κρίση πρέπει να εξέλθει ακόμα πιο δυνατή, χρειαζόμαστε μια Ελλάδα δυναμική με σαφείς και ρεαλιστικούς στόχους για τον 21ο αιώνα, που θα στηρίζει και θα αξιοποιεί τις πολύτιμες δυνάμεις της ομογένειας, όπως αυτές που εκπροσωπεί σήμερα η ΠΑΔΕΕ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο χαιρετισμό του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός ριζικά διαφορετικού οράματος για το μέλλον. Σημείωσε ότι πρέπει να βασιστούμε σε έναν «δυναμικό ρεαλισμό» για τη διαχείριση των κρίσιμων εξελίξεων που μας αφορούν και όχι να αποτελέσει η κρίση της πανδημίας μια ανάπαυλα για να επιστρέψει η Ελλάδα στα οικονομικά και γεωστρατηγικά μοντέλα του παρελθόντος, σημείωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα του 21ου αιώνα μπορεί να είναι ισχυρή μόνο αν βασίσει την ανάπτυξή της στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», σημειώνοντας ότι σε αυτή την βάση «μπόρεσε ένας λαός που βρισκόταν σε βαθιά οικονομική κρίση να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη προσφυγική κρίση της Ευρώπης» και «μπόρεσε η Ελλάδα να εξέλθει από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια και μάλιστα με ένα ισχυρό οικονομικό απόθεμα».

Ως δεύτερο σημαντικό στοιχείο του «δυναμικού ρεαλισμού» που, όπως είπε, έχουμε ανάγκη, προσδιόρισε την «προώθηση μιας ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που ταυτίζει το εθνικό μας συμφέρον με την αναβάθμιση του διεθνούς μας ρόλου ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας. Που προασπίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και επιδιώκει ενεργά λύσεις των διαφορών που μας αφορούν, βάση του διεθνούς δικαίου». «Αυτός ήταν κι ο αγώνας που δώσαμε για την επίλυση του ονοματολογικού μέσω της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε. «Και ο αγώνας που δώσαμε μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και συνεχίζουμε να δίνουμε σήμερα ως χώρα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα σε ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα. Αυτός ήταν κι ο αγώνας στις συνομιλίες του Κραν Μοντανά όπου για πρώτη φορά υποστηρίχτηκε από τον ΟΗΕ η υποχρέωση αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο και η κατάργηση των εγγυήσεων. Αυτός είναι ο στόχος της χώρας με την καθιέρωση του Στρατηγικού Διαλόγου και του σχήματος 3+1 με τις ΗΠΑ, την ίδρυση της Συνόδου των Χωρών του Νότου, την ενίσχυση των πολυμερών σχημάτων συνεργασίας μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία και τη σύναψη συμφωνιών οριοθέτησης της ΑΟΖ της χώρας μας με γειτονικές χώρες», σημείωσε.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση