Αλέξης Τσίπρας: Αποφασισμένος να γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και διαδικτυακά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η ξέφρενη πορεία της πανδημίας βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ για δύο λόγους: Ο προφανής είναι γιατί είναι έκδηλη η ανησυχία της Κουμουδούρου για την πλήρη απώλεια ελέγχου της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης και την απροθυμία της, ακόμα και την ύστατη στιγμή, να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ανάσχεσής της, με αποκορύφωμα την ενίσχυση του ΕΣΥ και την συνταγογράφηση των τεστ για την βέλτιστη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση.

Ο δεύτερος ωστόσο έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το επικείμενο Συνέδριο, το οποίο έχει οριστεί για τα τέλη Φλεβάρη. Τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρμόδιος Τομεάρχης κ. Ξανθός έχουν καθημερινή πλέον ενημέρωση από τους επιδημιολόγους για την πορεία της πανδημίας, με τα δεδομένα να μην είναι ενθαρρυντικά, πολλώ δε μάλλον μετά και την στωικότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση η κυβέρνηση, φέρνοντας επί της ουσίας την ανοσία της αγέλης από την πίσω πόρτα στην ελληνική κοινωνία.

Πεποίθηση του Αλέξη Τσίπρα πάντως είναι πως το Συνέδριο πρέπει σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιηθεί. Την αποφασιστικότητά του αυτή εξέφρασε και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του 2021, όπου τόνισε πως παρά τις αντιξοότητες η κορυφαία κομματική διεργασία οφείλει να ολοκληρωθεί, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυνταχθεί πλήρως και να προχωρήσει απερίσπαστος στην τελική αντεπίθεση με στόχο την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το 2022 εξάλλου θα είναι πιθανότατα εκλογική χρονιά, κάτι καθιστά την πραγματοποίησή του απαραίτητη, όπως αναγνωρίζουν άπαντες στην Κουμουνδούρου.

Προς επίρρωση της θέσης του, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε το «κεκτημένο» της απολύτως πετυχημένης διαδικτυακής ολοκλήρωσης της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του καλοκαιριού, η οποία πραγματοποιήθηκε με υβριδικό μοντέλο, δηλαδή και διά ζώσης αλλά και διαδικτυακά με δυνατότητα παρεμβάσεων και ψηφοφορίας. Για το λόγο αυτό και πρότεινε στο ΠΣ να εξετάσουν το ενδεχόμενο ψηφιακής ολοκλήρωσής του σε περίπτωση που δεν το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. Αν και η διά ζώσης πραγματοποίηση του Συνεδρίου είναι κάτι που όλοι προτιμούν, ενδεχόμενη απαγόρευση πραγματοποίησής του λόγω πανδημίας, δεδομένου ότι το συνεδριακό σώμα αριθμεί περί τους 5.000 συνέδρους, δεν μπορεί να το αναβάλλει επ’ αόριστον και σε κάθε περίπτωση βούληση είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Όλα αυτά πάντως θα εξεταστούν αναλυτικά στα όργανα και συγκεκριμένα στο Πολιτικό Συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το προσεχές διάστημα, καθώς η τελευταία συνεδρίαση ασχολήθηκε μονοθεματικά με την υγειονομική κατάσταση εξαιτίας της πανδημικής έκρηξης. Εκεί εξάλλου, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος προς την οριστική έγκριση και τα κείμενα θέσεων, μετά και τις προσθήκες που έγιναν στο κείμενο βάσης του Αριστείδη Μπαλτά από τους Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Βούτση και Νίκο Μπίστη.

Πληροφορίες από ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν

Την πληροφορία των χτυπημάτων του Ισραήλ στο Ιράν μετέδωσε πρώτο το...

ΗΠΑ: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης μπήκαν σήμερα...

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική...
Διαφήμιση