Αισιόδοξη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Ελπίδες στις βροχές για να σβήσουν οι φωτιές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Άνοιξαν» οι ουρανοί το βράδυ της Τετάρτης σε πολλά μέρη της Βόρειας Εύβοιας, την ώρα που τα περισσότερα από τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή έχουν πλέον εξασθενήσει, ενώ πλέον όλοι περιμένουν βροχή και στη Γορτυνία.

Η βροχή στην Εύβοια, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι ήταν καταρρακτώδης, ενώ όπως ανέφεραν χρήστες στα social media, οι κάτοικοι χωριών όπως το Πευκί την υποδέχθηκαν με πανηγυρισμούς.

Οι βροχές στην Εύβοια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ,

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές πυροσβέστες επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχίσουν να επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της μέρας στη Γορτυνία.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρούσαν ακόμα και σε δύσβατα σημεία της ορεινής Γορτυνίας, ενώ στη γειτονική περιοχή του όρους Μαινάλου είχαν δημιουργηθεί από τα μηχανήματα έργου οι αντιπυρικές ζώνες, για να μην πλησιάσει η φωτιά.

Δυναμική ήταν η παρουσία των κατοίκων, οι οποίοι με δικά τους μέσα, βρίσκονταν κοντά στους οικισμούς ώστε να προστατεύσουν σπίτια και άλλα οικήματα, που δεν έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ το γεγονός ότι τα ελικόπτερα μπορούν να κάνουν υδροληψία από τον ποταμό Λάδωνα, τους επιτρέπει να κάνουν συχνές ρίψεις νερού.

Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης περίπου τρεις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στις περιοχές Καλλιάνι και Νεοχώρι», ενώ μικρότερες αναζωπυρώσεις είχαν σημειωθεί στις περιοχές Καστράκι, Πυρρί και Λιβαδάκι.

Πληροφορίες από ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση