Αιγαίο: Τουρκικό πλοίο με 400 μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Φόβους για την τύχη 300-400 προσφύγων και μεταναστών εκφράζει η ΜΚΟ «Aegean Boat Report», σύμφωνα με την οποία πλοίο που τους μεταφέρει, ρυμουλκείται από το Λιμενικό βορειοανατολικά της Κάσου και χωρίς να είναι σαφές πού θα τους οδηγήσει.

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη «κάποιου περιστατικού, το οποίο διερευνάται», ωστόσο χωρίς να δοθούν πληροφορίες για τη θέση του πλοίου ή τους ανθρώπους που επιβαίνουν σε αυτό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Aegean Boat Report», ήδη από το πρωί της Πέμπτης έχει δεχθεί σήμα κινδύνου, ότι το πλοίο που μεταφέρει 300-400 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν παρασύρθηκε λόγω κακοκαιρίας νότια της Ιεράπετρας, κοντά στο νησάκι Χρυσή. Το πλοίο είχε κατεύθυνση την Ιταλία. Οι επιβαίνοντες έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω του 112 και ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα.

Το «Aegean Boat Report» δίνει και φωτογραφίες με σκάφος του Λιμενικού Σώματος να βρίσκεται κοντά στο πλοίο, άνδρες των ειδικών δυνάμεων να βρίσκονται πάνω στο πλοίο με τους πρόσφυγες, το οποίο στη συνέχεια, αργά το βράδυ, άρχισε να ρυμουλκείται. Γύρω στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής βρισκόταν ανοιχτά της Κάσου και πλέον, το πλοίο, σύμφωνα με την επικοινωνία του «Aegean Boat Report» με τους επιβαίνοντες στο πλοίο, κινείται βορειοανατολικά, χωρίς να τους έχουν ενημερώσει πού τους ρυμουλκούν.

Να σημειωθεί ότι η ΜΚΟ επισημαίνει ότι ενώ υπήρχαν αναφορές για το περιστατικό στα τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης από νωρίς την Πέμπτη, οι αρχές δεν επιβεβαίωναν το περιστατικό, αυξάνοντας την ανησυχία για τον ενδεχόμενο να είναι σε εξέλιξη ακόμη μία περίπτωση επαναπροώθησης ανθρώπων προς την Τουρκία.

Πηγή: presspublica.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Είναι επικίνδυνο η Ελλάδα να εμπλακεί στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...
Διαφήμιση