Αζόφ στη Βουλή με ευθύνη Μητσοτάκη – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25, Ελληνική Λύση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μόνο ως «μαύρη σελίδα» μπορεί να χαρακτηριστεί η σκηνή να απευθύνεται προς το ελληνικό κοινοβούλιο και τους εκλεγμένους βουλευτές του μέλος του νεοναζιστικού «Τάγματος του Αζόφ».

Η αμηχανία μεταξύ των βουλευτών ήταν έκδηλη, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Γκιόλιας, Γιώργος Βαρεμένος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να αναλώνεται σε ρόλο θεατή.

Τσίπρας: Οι ναζί δεν μπορεί να έχουν τον λόγο στη Βουλή

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός. Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξηγήσεις από τον Τασούλα ζητά η Γεροβασίλη

Ως απαράδεκτο χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη το γεγονός ότι απευθύνθηκε προς το ελληνικό κοινοβούλιο μέλος του «Τάγματος του Αζόφ», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας», είπε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κα συνέχισε: «Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα».

ΚΙΝΑΛ: Γνώριζε ο Πρόεδρος της Βουλής;

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα απευθύνθηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ Ζελένσκι. Στο πρόσωπο του Ουκρανού Προέδρου, είδαμε τον ουκρανικό λαό και τα δεινά που υφίσταται από τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που καταδικάσαμε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή. Αυτό που μας κατέστη γνωστό στη Διάσκεψη των Προέδρων ήταν η ομιλία του κ Ζελένσκι και μόνο. Το ερώτημα που ευθέως τίθεται είναι αν ο Πρόεδρος της Βουλής γνώριζε και ενέκρινε τις ομιλίες προσώπων που δεν είχαν καμία θεσμική αρμοδιότητα και για τις οποίες δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Η ευθύνη του κ. Προέδρου είναι μεγάλη και εύλογα ζητούνται εξηγήσεις.»

KKE: Ντράπηκε και η ντροπή

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη #βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!», ανέφερε το ΚΚΕ από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

ΜέΡΑ25: Ο απόλυτος εξευτελισμός με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Τασούλα

«Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα της Βουλής μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του Τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο. Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ!

Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα», ανέφερε το ΜέΡΑ25 για περιστατικό.

Ελληνική Λύση: Η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο

«Επιτρέψαμε στον κ. Ζελένσκι να κάνει ένα τηλεοπτικό σόου, χρησιμοποιώντας ακόμη και κουκουλοφόρους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους ανήκαν στα ναζιστικά τάγματα Αζόφ.

Η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν την μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στην μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστικής επίθεσης στην Ελλάδα.

Εάν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν το γνώριζαν, τότε είναι ανίκανοι και εξαπατήθηκαν από τον κ. Ζελένσκι. Εάν όμως το γνώριζαν και το επέτρεψαν, τότε είναι άκρως επικίνδυνοι», ανέφερε η Ελληνική Λύση.

Αντώνης Σαμαράς: Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την εμφάνιση του μέλους του «Τάγματος Αζόφ» στην ελληνική Βουλή έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στηλιτεύοντας το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη κατά την ομιλία Ζελένσκι στην εθνική αντιπροσωπεία.

*Από το ρεπορτάζ του Μανώλη Καλουδά στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση