Αδιόρθωτος ο Κυρ. Μητσοτάκης – Οι δωρεάν μαστογραφίες νομοθετήθηκαν το 2018 από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέο νόημα στον όρο «τυμβωρυχία» έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανήμερα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά – η οποία συγκίνησε το πανελλήνιο με την αξιοπρέπεια και τη δύναμή της – ο πρωθυπουργός έσπευσε να εξαγγείλει πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών με το όνομά της, τάχα για να την τιμήσει. Το πρόγραμμα όμως υπάρχει ήδη, έχει νομοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακριβώς πριν από έναν χρόνο από το βήμα της Βουλής η ίδια η Φώφη Γεννηματά είχε ξεμπροστιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν και πάλι είχε προσπαθήσει να καπηλευτεί το ευαίσθητο ζήτημα των προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο.

«Υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία» είχε υπογραμμίσει τότε η Φώφη Γεννηματά, βάζοντας στη θέση του τον Κυρ. Μητσοτάκη που με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του μαστού, είχε ξαναεπιχειρήσει την ίδια λαθροχειρία. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ωστόσο, του είχε θυμίσει ότι 45 γυναίκες βουλευτές όλων των κομμάτων είχαν υποβάλει αυτό το αίτημα το 2016, ότι αυτό έγινε δεκτό από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το 2017, και ότι το μέτρο ισχύει από το 2018.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την Φώφη Γεννηματά:

Μάλιστα την επικοινωνιακή φούσκα Μητσοτάκη είχαν φέρει τότε στη Βουλή με ερώτησή τους 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας Δώρας Αυγέρη.

Στην ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήριζαν είτε προκλητική άγνοια, είτε προκλητικό ψέμα τη δήθεν εξαγγελία του Πρωθυπουργού. «Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ως νέο, ένα πρόγραμμα που ήδη υπάρχει από το 2018! Και σαν να μην έφτανε αυτό, εξήγγειλε ένα δήθεν νέο πρόγραμμα, καταφανώς υποβαθμισμένο σε σχέση με αυτό που ήδη υπάρχει. Γιατί οι δωρεάν μαστογραφίες με κυβέρνηση ΝΔ θα περιορίζονται μόνο σε γυναίκες 49-50 ετών, όταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάλυπταν ένα πολύ μεγαλύτερο ηλικιακό εύρος και πλήθος γυναικών» τόνιζαν ζητώντας απαντήσεις για το αν τελικά θα περικοπούν οι δωρεάν μαστογραφίες προληπτικού χαρακτήρα σε ευρύτερες ηλικιακές ομάδες του γυναικείου πληθυσμού, που είχε εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο κανόνας με διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση