Αγρίεψε η κόντρα Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ανέβηκαν περαιτέρω οι τόνοι ανάμεσα στα δύο κόμματα, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκου Ανδρουλάκη, ότι δεν θα δώσει «σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη». 

Υπενθυμίζεται ότι προχθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυβερνητικές συνεργασίες, με τον κ. Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει την αλλαγή τακτικής του πρωθυπουργού ως στυγνό τακτικισμό.

Ακολούθησε η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που επιχείρησε να ταυτίσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως η εκδοχή του Ν. Αδρουλάκη περί «αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε, περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα».

Απαντώντας το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισήμανε ότι οι δηλώσεις Οικονόμου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ επιστρατεύει τις συνεργασίες γιατί «αναζητά σωσίβιο τώρα που βλέπει την αυτοδυναμία να της κουνά το μαντήλι».

Η δήλωση Οικονόμου

Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε χθες ένα απολύτως θεσμικό σχόλιο περί ενδεχόμενου σχηματισμού Κυβέρνησης συνεργασίας, αν αυτό επιβάλλει η λαϊκή ψήφος. Η ισχυρή πεποίθηση του Πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών και επάλληλων διεθνών κρίσεων. Και η αυτοδυναμία είναι το μέσον για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα. Αν και απέχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Φυσικά οι πολίτες θα αποφασίσουν στο τέλος της τετραετίας.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε και σήμερα τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις του Κινήματος στο ζήτημα των προγραμματικών συνεργασιών.
Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ επιστρατεύει τις συνεργασίες όχι γιατί τις πιστεύει, αλλά γιατί αναζητά σωσίβιο τώρα που βλέπει την αυτοδυναμία να της κουνά το μαντήλι.

Πηγή: politicus.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση