Έ, όχι και «εξωθεσμικοί μηχανισμοί στην υπόθεση Λαμπράκη» – Το παρακράτος της ΕΡΕ ήταν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Γιατί ο πρωθυπουργός επιχειρεί -για μια ακόμα φορά- το «ξαναγράψιμο» της ιστορίας!

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τη δήλωση του πρωθυπουργού για το θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη και …τρίβω τα μάτια μου!

«Στα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του ‘60, ως νεαρός τότε ανακριτής, ταυτίστηκε με την καταγγελία των εξωθεσμικών μηχανισμών στην υπόθεση Λαμπράκη. Αυτών, που, δυστυχώς, ήλθαν στο προσκήνιο με την επτάχρονη δικτατορία, οδηγώντας και στη δική του δίωξη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όχι κύριε πρωθυπουργέ! Δεν ήταν «εξωθεσμικοί μηχανισμοί». Ήταν κοινοί δολοφόνοι, που προέρχονταν από το παρακράτος της τότε ΕΡΕ, το παρακράτος της δεξιάς. Που οργάνωσε τα επεισόδια και που δολοφόνησε τον αγωνιστή της ειρήνης, το γιατρό και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Με τον κρατικό μηχανισμό να συνδέεται με τον παρακρατικό, να παρεμποδίζει τις έρευνες και να απειλεί τον τότε νεαρό εισαγγελέα που επιχειρούσε να αποκαλύψει την αλήθεια. Ήταν τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναρωτηθεί «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα»! Πάει πολύ ιστορικά και πολιτικά όλο αυτό να αποκαλείται «εξωθεσμικοί μηχανισμοί»!

Στη δήλωση του πρωθυπουργού, όμως, αναφέρονται και τα εξής: «Πολλά χρόνια μετά, το 1985, η ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα συνέβη σε συνθήκες πόλωσης και η παράταξή μας δεν τον στήριξε. Συνεργάστηκε, ωστόσο μαζί του σεβόμενη τον συνταγματικό του ρόλο. Όπως και ο ίδιος άσκησε με τον δικό του τρόπο, αλλά πάντως με θεσμική αυστηρότητα, τα καθήκοντά του».

Η αλήθεια είναι πως σε εκείνες τις ψηφοφορίες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελευθέριος Καλογιάννης (επονομαζόμενος μετά και ως …Καλπογιάννης) έκλεψε την κάλπη και την μετέφερε από την αίθουσα των βουλευτών στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας! Καθόλη δε τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπιζόταν σκωπτικά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο φιλικός της Τύπος (πχ Αδέσμευτος Τύπος) τον εξευτέλιζε!

Αυτά -μερικά μόνο- για την ιστορική αλήθεια..

*Άρθρο στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Αμετανόητος για το έγκλημα των Τεμπών – Μισόλογα για τις ψήφους της ακροδεξιάς

Η δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης έχει θορυβήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος...

Γάζα: Καταγγέλλουν για εγκλήματα πολέμου – Ζητούν διεθνή έρευνα για τους ομαδικούς τάφους

Αποτροπιασμό και φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση για τον...

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τους “Σπαρτιάτες”

*Του Ανδρέα Μαραθιά - Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο...

ΚΚΕ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: “Είναι γνωστά τα εκβιαστικά του διλήμματα”

Το σχόλιο - δήλωση ΚΚΕ για την συνέντευξη Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης...
Διαφήμιση