Έγγραφα αποκαλύπτουν «κενό» στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τεράστια ερωτήματα εγείρει για ακόμα μία φορά η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που, μέσω του ΕΟΔΥ, έσπευσε να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για να βγει από την καραντίνα κάποιος που έχει νοσήσει από κορωνοϊό ή κάποιος άνθρωπος που διαμένει στο ίδιο σπίτι με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Εν αντιθέσει δηλαδή με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυρ. Μητσοτάκη και τη φαμίλια του, ο οποίος έκρυψε το κρούσμα του γιου του και πήγε διακοπές, όπως αποκάλυψε το Documento, και μετά από λίγα 24ωρα πήγε σε δομή και αγκάλιαζε μικρά παιδιά, οι πολίτες καλούνται, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, να παραμείνουν για τουλάχιστον πέντε ημέρες σε απομόνωση. Ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι βέβαιο πως επαρκεί για να σταματήσει η νόσηση ή να βγει αρνητικό το τεστ κορονοϊού και μπορεί να βγει από το σπίτι όντας ακόμα θετικός με όποιες συνέπειες για την κοινότητα αλλά και τους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, ηλικιωμένους και γενικά ευπαθείς ομάδες…

Το θέμα αναδεικνύει ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο Facebook περιγράφοντας την περιπέτεια της υγείας της μικρής του κόρης που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 29 Δεκεμβρίου, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό έγγραφο.

Ωστόσο, όπως τονίζει, πέντε μέρες μετά το μοριακό τεστ βγήκε ξανά θετικό: «Χθες, συμπληρώθηκαν πέντε μέρες απο το πρώτο τεστ. Σύμφωνα λοιπόν με την κυβέρνηση ή την επιστημονική της Επιτροπή (τη σύγχυση δεν την έχω εγώ αλλά οι μη διακριτοί ρόλοι τους) η μικρή μπορούσε να βγει και να κυκλοφορήσει ελεύθερα. Θεωρήσαμε, παρότι δεν προβλέπεται, πως καλό είναι να κάνουμε ένα μοριακό τεστ, πριν η μικρή αρχίσει να επισκέπτεται παππούδες, γιαγιάδες και φίλους. Το τεστ λοιπόν όπως μπορείτε να δείτε βγήκε θετικό», όπως αποτυπώνεται στο έγγραφο που ακολουθεί:

«Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος αποφάσισε και για ποιο λόγο να αφήνει ασθενείς με covid να κυκλοφορούν την πέμπτη ημέρα διαβεβαιώνοντας πως κανένας δεν διατρέχει κίνδυνο; Πρόκειται για τη γνωστή ανευθυνότητα ή για συνειδητή σιωπηλή απόφαση να πάμε σε ανοσία της αγέλης; Βγείτε δηλαδή να κυκλοφορήσετε με ιικό φορτίο και όποιος πεθάνει, πέθανε; Εκτός αν το πενθήμερο αποφασίστηκε μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει εκ των υστέρων τη Φαμίλια Μητσοτάκη και την ανεύθυνη συμπεριφορά σε σχέση με τον υιό που είχε ιό», διαμηνύει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της Ε.Ε. για Κόσοβο – Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ στην απόφαση ένταξης...

Υποψηφιότητα – έκπληξη από τη Νέα Αριστερά: Η συγγραφέας Μάρω Δούκα στο ευρωψηφοδέλτιο

Η πολυβραβευμένη πεζογράφος Μάρω Δούκα θα είναι υποψήφια ευρωβουλεύτρια...

ΕΣΥ: Σε τραγική κατάσταση τμήματα νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας

*Της Ευγενίας Χατζηγεωργίου - Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει...

Τσίπρας: «Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι σωστή πλευρά της ιστορίας»

Απολύτως ξεκάθαρος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον...
Διαφήμιση