Άγρια ρατσιστική βία στο Λασίθι – Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά 15 Πακιστανούς εργάτες γης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στόχος άγριας ρατσιστικής επίθεσης έγιναν Πακιστανοί εργάτες γης μέσα στα σπίτια τους στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.  Οι δράστες της επίθεσης είναι ντόπιοι τραμπούκοι κάποιοι εκ των οποίων γνώριμοι στις αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες πρόκειται για παρέα έξι έως εννέα ατόμων οι οποίοι αφού συνεβρέθηκαν σε καφενείο του χωριού αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στα σπίτια όπου γνώριζαν ότι διέμεναν Πακιστανοί μετανάστες. Θύματα της επίθεσης ήταν συνολικά 15 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με βαριά τραύματα ενώ δύο από αυτούς παραμένουν νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση.

Στην επίθεση κατά των μεταναστών χρησιμοποιήθηκαν λοστοί και μαχαίρια ενώ σημειώθηκαν και πυροβολισμοί χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός από όπλο, ενώ οι δράστες έκλεψαν και κινητά τηλέφωνα αλλά και χρήματα από τους μετανάστες. Για τη σύλληψη των δραστών είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας ενώ ένας τουλάχιστον από τους ύποπτους για την επίθεση έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές κατηγορούμενος για κακούργημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr κάποιοι από τους δράστες είναι κάτοικοι του χωριού Αγιος Γεώργιος ενώ άλλοι είναι από την ευρύτερη περιοχή και όλοι τους είναι κτηνοτρόφοι. Δυστυχώς, οι ντόπιοι φοβούνται να μιλήσουν επώνυμα καθώς οι βασικοί ύποπτοι αυτής της επίθεσης είναι γνωστοί νταήδες. Η Αστυνομία γνωρίζει ότι από νωρίς που έπιναν στο χωριό, είχαν αρχίσει να πυροβολούν. Ξέρει επίσης ότι υπάρχει εμπλοκή και χωριανών καθώς οι τραμπούκοι πήγαν «καρφί» στα σπίτια των μεταναστών.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κινητοποίηση των αρχών ξεκίνησε την Παρασκευή, αφού δηλαδή είχε παρέλθει το 48ωρο του αυτοφώρου. Κάποιες πληροφορίες που διακινούνται στην περιοχή αναφέρουν πως αρχικά είχε διακινηθεί το σενάριο της επίθεσης στους μετανάστες από ομοεθνείς τους.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζοντας ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση