Άγιος Κωνσταντίνος ο φαρμακολύτης….

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Παύλος Μεθενίτης – «Ας μείνουν μίζερα κάποιοι να φαρμακώνονται…» απάντησε ο Δήμαρχος Αθηναίων στην κριτική εκείνων που δεν συμμερίζονται το όραμά του, που δεν μετέχουν στο τρελό, εκστατικό κέφι που θα στήσει πάνω στο Λυκαβηττό με το Σάκη το χρυσό παιδί στο πάλκο, σε μια συναυλία γκράντε που θα την παρακολουθήσουν ζωντανά τα σπουργίτια κι οι αδέσποτες γάτες του λόφου, αλλά όχι άνθρωποι για το φόβο της πανδημίας. Δηλαδή, φαντάσου το Σάκη να ακκίζεται μόνος του, εκτοξεύοντας αστραφτερά μακαρόνια με κιμά στο Σύμαν, στα άστρα, που θα σταθούν από πάνω του έκπληκτα να τον κοιτούν.

Ναι! Ο Ρουβάς να χαριτωμενίζει καθώς τον λούζουν πολύχρωμα φώτα σε ένα μεγάλο, άδειο χώρο – μιλάμε για υπαρξιακό θρίλερ, μιλάμε για υψηλή Τέχνη, που δεν χρειάζεται θεατές υπάρχουσα αφ’ εαυτής, μιλάμε για μείζον πολιτιστικό γεγονός, που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού! Βεβαίως θα μεταδοθεί ζωντανά από τα Πετσωμένα Μέσα, και όλοι εμείς θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε από τους δέκτες μας καθώς θα βυθίζουμε στη μύτη μας τη δωδεκάποντη μπατονέτα του σελφ τεστ, γιούπι και γιόλο, χαρά μεγάλη.

Και τί δηλαδή να τις κάνουμε τις διακόσιες χιλιάδες του Σάκη; Να τις δώσουμε για τους άστεγους, τους παραβατικούς και τους φτωχομπινέδες; Χαράμι θα πάνε. Να τις δώσουμε για παιδικές χαρές, για τις μονογονεϊκές οικογένειες, να τις δώσουμε στα συσσίτια του Δήμου; Πεταμένα λεφτά – έτσι κι αλλιώς οι επαγγελματίες δικαιωματιστές και πάλι θα γκρινιάξουν, θα σκούξουν και θα μουρμουρίσουν, άσε που είναι μάταιο να ανακουφίσεις τους φτωχούς από τα βάσανά τους. Αυτό που τους δίνεις είναι σταγόνα στον ωκεανό, και αύριο πάλι φτωχοί θα είναι, και αύριο πάλι και πάντα οι κατσαπλιάδες θα γκρινιάζουν.

Αλλά έτσι είναι – πάντα οι πρωτοπόροι, οι οραματιστές δέχονται την  άδικη κριτική, την μπίχλα που εκτοξεύουν οι μίζεροι, οι φαρμακωμένοι, που δεν εννοούν να καταλάβουν πως λεφτά υπάρχουν, πως άλλοι γεννιούνται πορφυρογέννητοι και άλλοι παρακεντέδες, κι αυτή είναι η τάξη του κόσμου και του Θεού. Αυτοί, αντί για τη μίρλα και τη γκρίνια, θα έπρεπε να ανάψουν κερί στον Άγιο Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τον εκ Μητσοτακαίων, τον Φαρμακολύτη, Πρώτο Πολίτη του πρώτου Δήμου της χώρας, και διάδοχο, αύριο μεθαύριο, του πρωθυπουργικού θρόνου της Ελλάδος, βοήθειά μας.

* Άρθρο στο politicus.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...
Διαφήμιση