“Άγγελοι” και “Διάβολοι”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το αγγελικό πρόσωπο που θέλουν να παρουσιάσουν οι Ταλιμπάν μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν ασφαλώς και δεν πείθει. Κανένας δεν πιστεύει τις υποσχέσεις τους για γενική αμνηστία, για καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών και καλή συμπεριφορά στις γυναίκες.

Όπως κάθε θρησκευτικό κίνημα που εμπλέκεται στην πολιτική έτσι κι αυτοί δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από φαρισαίοι. Άλλωστε ο χρόνος δουλεύει για λογαριασμό τους. Μπορούν να υπόσχονται ό,τι θέλουν σήμερα και να κάνουν ό,τι θέλουν αύριο.

Το πρόβλημα το έχει η Δύση. Οι… σταυροφόροι της… Δημοκρατίας που έκαναν μια τρύπα στο νερό. Δηλαδή, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Ούτε κι αυτοί πείθουν κανέναν για τους λόγους που εδώ και είκοσι χρόνια είχαν υπό την κατοχή τους την πολύπαθη χώρα, την οποία τώρα εγκατέλειψαν στο έλεος ενός… Θεού που είναι πιο μοχθηρός από τον μοχθηρότερο των ανθρώπων.

Είναι αλήθεια πως οι θεσμοί δεν εξάγονται και κυρίως δεν εγκαθιδρύονται σε καμία χώρα αν ο λαός της δεν θέλει και, το κυριότερο, αν δεν κατανοεί. Η Ιστορία της ανθρωπότητας το αποδεικνύει περίτρανα. Τίποτα δεν προχώρησε χωρίς προηγουμένως να προσαρμοστεί στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μιας ή της άλλης κοινότητας ανθρώπων. Αυτό συνέβη και με τις πιο ριζοσπαστικές – επαναστατικές ιδέες. Όποιος το αγνόησε αυτό συντρίφτηκε πάνω στις αυταπάτες του.

Η Δύση όμως δεν πήγε στο Αφγανιστάν έχοντας αυταπάτες για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής χώρας δυτικού τύπου. Πήγε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Κι έφτασε μέχρι του σημείου που δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Τώρα, για τα ίδια συμφέροντα θα αναζητήσει άλλους δρόμους εξυπηρέτησης. Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς προπαγάνδα.

Μπροστά μας το επόμενο διάστημα ελλοχεύει μια νέα προσφυγική κρίση παρόμοια με αυτήν του 2015. Όσοι Αφγανοί αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από το νέο καθεστώς θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Ευρώπη. Κι αν η Δύση επιλέξει τον αποκλεισμό του νέου καθεστώτος, δίπλα στους πολιτικούς πρόσφυγες θα προστεθούν και οι πεινασμένοι Αφγανοί.

Η Ευρώπη σκέφτεται να εμποδίσει τις επικείμενες προσφυγικές ροές με κλείσιμο των συνόρων της ώστε να μείνουν σε γειτονικές και τρίτες χώρες. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα μετατρέπουν την προσφυγική κρίση σε ανθρωπιστική. Αιδώς Αργείοι…

* Το κύριο άρθρο σήμερα στην ”Εφημερίδα των Συντακτών” – efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λευκός Οίκος: Απαιτεί από το Ισραήλ απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Απαντήσεις από τις ισραηλινές αρχές ζητά ο Λευκός Οίκος...

Ευρωλίγκα: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 77-75, πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα (highlights)

Ο Ολυμπιακός «διάβασε» άψογα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, «αρπάζοντας»...

Superleague: Η ΑΕΚ διέλυσε με 3-0 τον Παναθηναϊκό και πάει για τίτλο – Βαθμολογία

Η πρωταθλήτρια είναι εδώ! Η ΑΕΚ θύμισε ξανά την...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...
Διαφήμιση