Όλ. Γεροβασίλη: Πενία στρατηγικού σχεδιασμού, μήτηρ πάσης φιέστας και καπηλείας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κύρια σημεία παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στην εκπομπή ‘Σκάει Είδηση’, των  Δ. Οικονόμου και Έ. Αντωνοπούλου:

 Παρούσα η πανδημία-Κανείς εφησυχασμός-Όχι άλλη αποποίηση ευθύνης από την κυβέρνηση

Η πανδημία είναι παρούσα. Δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Πολλά κρούσματα, πολλοί θάνατοι με ανοχύρωτο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν πρέπει επίσης να κουραζόμαστε να το λέμε: Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο όπλο απέναντι στη μετάδοση, στη βαριά νόσηση και βεβαίως στον θάνατο.

Το πρόβλημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε -και αυτό ακριβώς κάνουμε ως υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση- είναι η συνολική εικόνα της χώρας. Η ζημιά προξενείται από τους συλλογικούς κυβερνητικούς χειρισμούς και επιλογές ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερβεί με ευχολόγια, ανεμελιά και αποποίηση ευθύνης.    

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την ραγδαία δυσφορία των πολιτών στην διαχείριση και της πανδημίας και της οικονομίας

Αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται τελευταία η φθορά της κυβέρνησης με ραγδαία δυσφορία των πολιτών. Από το Νοέμβριο και εδώ οι αρνητικές γνώμες των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας έχουν ξεπεράσει το 50% και για τη διαχείρισης της οικονομίας το 60%. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται αύξηση της θετικής αποδοχής των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για την πανδημία και για την οικονομία.

Αναμενόμενη η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε όμως όλοι ότι η στιγμιαία αποτύπωση ενός πρωτοεμφανιζόμενου πολιτικού αρχηγού δεν μεταφράζεται αυτομάτως και σε εκλογικό θρίαμβο. Πρέπει κανείς να περιμένει την τοποθέτησή του στα φλέγοντα ζητήματα. Αυτό θα τον κρίνει.  

Η χώρα έχει ανάγκη μία προοδευτική κυβέρνηση που θα τη βγάλει  από τα αδιέξοδα στα οποία την επανέφερε η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη   

Γνωρίζετε ότι εμείς φέραμε την απλή αναλογική. Πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Η χώρα έχει ανάγκη μίας προοδευτικής κυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα τα οποία χρεοκόπησαν στο παρελθόν τη χώρα και στα οποία την επανέφερε η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη συχνά μετ’ επιτάσεως τέτοιας που την κάνει να απέχει από παλαιότερες κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας

Κιτς δεν είναι ο αγιασμός ως τελετουργικό. Κιτς ήταν η φιέστα της κυβέρνησης -Πρωτοφανής είναι η κομματικοποίηση ενός θέματος εθνικής σημασίας-Αθλιότητα είναι το μάρκετινγκ εθνικής υπερηφάνειας  λόγω των αδιεξόδων που έχουν οδηγήσει τη χώρα

Κιτς δεν είναι ο αγιασμός ως τελετουργικό.  Κιτς ήταν η εκδήλωση. Κιτς ήταν και το σποτάκι με υπογραφή κόμματος για τα ραφάλ. Και πέραν του αισθητικού θέματος ακόμη χειρότερη είναι η πολιτική αντίληψη που υποκίνησε αυτή την επικοινωνιακή καπηλεία ενός εθνικής σημασίας θέματος.  Η κομματικοποίηση -πρωτοφανής στα χρονικά- ενός εθνικού αποκτήματος, όπως είναι ο αμυντικός εξοπλισμός της χώρας.   Και φυσικά το μάρκετινγκ της «εθνικής υπερηφάνειας»,  το οποίο επιχείρησαν μέσα από την κομματική φιέστα. Γνωστή πλην όμως απεχθής τεχνική που ανασύρει μία κυβέρνηση όταν τα αδιέξοδα που δημιουργεί είναι μη θεραπεύσιμα, όπως αυτά στην οικονομία, στην υγεία, στην ακρίβεια.  

Ο πατριωτισμός και η εθνική υπερηφάνεια προφανώς είναι στοιχεία της ταυτότητας  ενός πολίτη. Όμως δομούνται και καλλιεργούνται με την υλοποίηση συγκεκριμένων εθνικών πολιτικών και εθνικής στρατηγικής. Η κυβέρνηση δυστυχώς χωλαίνει και στα δύο και επιχειρεί να το συγκαλύψει είτε με μη αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες είτε με κούρσα εξοπλισμών.  

Άλλο ενίσχυση του αμυντικού εξοπλισμού της χώρας και άλλο κούρσα εξοπλισμών και ανεξέλεγκτες δαπάνες που συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει από θέση αρχής την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Ως κυβέρνηση ακούσαμε προσεκτικά τις προτάσεις των αρμοδίων οργάνων και υλοποιούσαμε τις εισηγήσεις τους. Άλλωστε επί ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και η ελληνογαλλική συμφωνία και οι σχέσεις με τους Αμερικάνους.

Η κυβέρνηση όμως προβαίνει σε ανεξέλεγκτες δαπάνες με τη μορφή κούρσας εξοπλισμών σε μία περίοδο δεν ενδείκνυται για την ελληνική οικονομία με δεκάδες δισεκατομμύρια για τα επόμενα 15 χρόνια! Ναι η χώρα πρέπει να είναι προστατευμένη και να μπορεί να αμυνθεί. Την κούρσα εξοπλισμών, μία από τις αιτίες  κατάρρευσης της χώρας μας δεν θα την στηρίξουμε. Ούτε φυσικά στηρίζουμε συμφωνίες από τις οποίες δεν διασφαλίζεται το αμοιβαίο όφελος.

Γιατί καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ την ελληνογαλλική συμφωνία : Ούτε αμοιβαία επωφελής ήταν καθώς δεν εγγυάται την αρωγή της Γαλλίας σε περίπτωση απειλής της ΑΟΖ, ούτε σύμφωνη με το δόγμα της χώρας, εφόσον περιλαμβάνει την αποστολή ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ

Καταψηφίσαμε την ελληνογαλλική συμφωνία γιατί; Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να αλλάξει δύο σημεία. Το πρώτο αφορούσε την αποστολή ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ. Διότι αυτό αλλάζει το δόγμα της Ελλάδας. Εμείς δεν έχουμε αποικιακού τύπου πολιτική. Και το δεύτερο ήταν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν προέβλεπε αρωγή από την πλευρά της Γαλλίας σε περίπτωση απειλής της ΑΟΖ μας. Ζητήσαμε λοιπόν να διευκρινιστεί το δεύτερο θέμα και δεν το έπραξε η κυβέρνηση. Αυτές ήταν οι προϋποθέσεις που θέσαμε για την ψήφιση της συμφωνίας και δεν εισακουστήκαμε.  

Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στα μέλη και στους πολίτες

Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στους πολίτες και στα μέλη του. Αυτό το οποίο μπορεί να γειώσει μία επόμενη κυβέρνηση με την κοινωνία είναι η διάδραση και η συμμετοχή. Ειδικά σε μία περίοδο όπου παρατηρείται κρίση του κομματικού μοντέλου και απαξίωση της πολιτικής σε διεθνές επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του κόμματος (υπάρχοντα και νέα) θα μπορούν ψηφίζουν αδιαμεσολάβητα για τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή. Η συμμετοχή σημαίνει συμπερίληψη του καθενός και της καθεμιάς.

Η ποσόστωση 50-50 συμμετοχής ανδρών και γυναικών είναι μία παρέμβαση που θα παροτρύνει και ενισχύει την παρέμβαση του γυναικείου φύλου και από θέση αρχής αλλά ειδικότερα την τρέχουσα πολύ δύσκολη περίοδο που εγκλωβίζει την γυναίκα στο σπίτι και αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την ενασχόλησή της με τα κοινά και την πολιτική.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση