Όλγα Γεροβασίλη: Πολιτική εγκατάλειψης της υγείας από τη Νέα Δημοκρατία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε δήλωση της με αφορμή τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο νοσοκομείο Άρτας η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για την απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας.

Αναλυτικά τη δήλωση της:

«Δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις μας για τα αποτελέσματα της πολιτικής εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό, υποστελεχωμένες κλινικές που είτε υπολειτουργούν είτε κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο, μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου, με συνέπεια τη μειωμένη λειτουργία τους για τα περιστατικά καθημερινής νοσηρότητας, ελλείψεις σε βασικά είδη και εν τέλει υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές.

Οι άνθρωποι του δημόσιου συστήματος υγείας, που σήκωσαν το βάρος διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, έχουν απέναντί τους μία εχθρική κυβέρνηση, που αναλώνεται σε επικοινωνιακά φτηνά χειροκροτήματα, αλλά που στην ουσία τους έχει εγκαταλείψει αβοήθητους να μάχονται με μόνα τους όπλα την αυτοθυσία και την αυταπάρνησή τους.

Αυτή η απαξίωση δεν είναι απλά μία ιδεολογική νεοφιλελεύθερη εμμονή ενάντια σε κάθε τι δημόσιο. Είναι μέρος του οργανωμένου σχεδίου παράδοσης της δημόσιας υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα – χορηγούς της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για όσα διαδραματίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, επικοινώνησα με τον Υπουργό Υγείας και ζήτησα, έστω και τώρα, στο και πέντε, να βρεθεί άμεση λύση, ώστε να μην βρεθούμε στην πρωτοφανή εξέλιξη να κλείσει η Παθολογική Κλινική.

Διότι, προτεραιότητά μας είναι να βρεθεί η λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και όχι να επιχαίρουμε για την καταστροφή.

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι…».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση